Het laatste nieuws

Alles draait om (food)trucks én jubilarissen

13 oktober 2018

Eenmaal per jaar organiseert VDM een groot feest voor al het personeel plus aanhang en daarbij komen ook heel wat gepensioneerde oud-werknemers opdraven. Deze zaterdagavond was er bijzonder groots uitgepakt, want de loods stond vol met foodtrucks, variërend van een Duitse worstenwagen en een Mexicaanse Tacobar, tot en met een rijdende fish & chipskraam. Voor elk wat wils en de deejay zorgde voor de bijpassende muziek vanuit zijn knalrode tot DJ booth omgebouwde Volkswagenbus. De sfeer zat er goed in. De jubilarissen Ernst Bon en Nico Zevenbergen - beiden 12,5 jaar in dienst - werden op het podium gehuldigd door Simon en er werd afscheid genomen van enkele pensionado’s. Echt afscheid is het niet, want ze blijven tot de VDM-familie behoren en zullen ongetwijfeld nog menig personeelsfeest bijwonen en Ies van Driel blijft zelfs gewoon nog een jaar langer doorrijden. Simon betoogde ook nog eens dat we samen de hele wereld aankunnen. Omdat er zeker de afgelopen tijd best wel wat extra inspanning van ieder verlangd is, was er voor iedereen aan het eind van de avond een prachtige bos bloemen als blijk van waardering.

TirolTrappers fietsen 16.225 euro bij elkaar

6 september 2018

Het werden veel meer dan de gedachte 1.000 kilometer én heel veel meer euro’s dan gedacht. Simon van der Mark en zijn zwager Jan Kranendonk hebben in augustus in tien dagen tijd van Zuid-Beijerland gefietst naar Kirchberg in het Oostenrijkse Tirol. Op de Facebookpagina van de TirolTrappers zijn de bevindingen onderweg in alle avondetappes te bekijken. Inmiddels kunnen de twee kilometervreters weer normaal lopen en op 6 september is de cheque overhandigd aan het Hospice Hoeksche Waard. “Met dank aan alle sponsors hebben we maar liefst 16.225 euro bij elkaar kunnen fietsen,” zegt een tevreden Simon van der Mark. ” 

1.000 kilometer op de fiets naar Tirol

5 tot en met 15 augustus 2018

Simon van der Mark en zijn zwager Jan Kranendonk gaan fietsen voor het goede doel. “En voor ons eigen plezier,” zegt Simon lachend. “Al zal na een aantal dagen de zadelpijn voelbaar zijn. Maar het is leuk om het aangename met een inzamelactie voor het Hospice Hoeksche Waard te combineren.” Op 5 augustus stappen ze op en dagelijks rijden de twee sportievelingen gemiddeld 100 kilometer om na 10 dagen in het Oostenrijkse Kirchberg te worden gehuldigd door de burgemeester. Je kunt de TirolTrappers volgen via hun Facebookpagina. “En sponsoren kan natuurlijk ook nog, we zijn blij met elke bijdrage.” 

Mosselen aan de Maas op 6 en 7 juni

6 & 7 juni 2018

Het is alweer de 7e editie van Port Exhibition Rotterdam - Mosselen aan de Maas en wij zijn er van het begin af aan bij met een eigen beursstand. Vorig jaar was een groot succes en de locatie is uniek dus we zijn heel content dat we ook dit jaar weer neerstrijken op het door water omgeven RDM-terrein. Een (netwerk)feest - van 12.00 uur tot 22.00 uur - dat je niet mag missen. Wilt u nog gratis toegangskaarten? Bel dan even met VDM. 

D-TEC containerchassis in twee delen …

24 mei 2018

We hebben een nieuwe D-TEC combitrailer in gebruik genomen; 5-assig met maar liefst drie stuurassen. “Dit type trailer vergroot onze flexibiliteit naar bepaalde klanten toe, omdat je als de situatie daarom vraagt een deel kunt loskoppelen en later weer aan kunt haken,” zegt Simon van der Mark die zelf achter het stuur kroop om de ‘containerbreker’ op te halen. 

Nieuw supertrio

6 mei 2018

Op 6 mei kreeg Gerrit Oostdijk - die rijdt op Frankrijk, Spanje en Italië - de sleutels van zijn nieuwe DAF Super Space Cab. Hij is zeer te spreken over de rijprestaties. “480 PK, dat is van een heel andere orde. Bovendien heeft hij vele luxe extra’s, zoals een koelkast en een standairco.” Het wagenpark is uitgebreid met drie spiksplinternieuwe trucks, energiezuiniger en dus milieuvriendelijker. De eerste werd in februari geleverd voor René de Baat en de derde komt in juni voor Ies van Driel. 

Wil je sturen? Neem de afslag naar Van der Mark!

15 februari 2018

“Het chauffeursvak wordt weleens onderschat, want het is een verantwoordelijke job die vraagt om meer dan alleen stuurmanskunst. Je moet met mensen om kunnen gaan, want je bent het rijdende visitekaartje van het bedrijf,” vertelt Simon van der Mark. “Ik heb jarenlang zelf als internationaal chauffeur heel Europa rondgereden en dat had ik niet willen missen.”
VDM heeft geïnvesteerd in nieuw materieel. “We hebben het wagenpark uitgebreid, nu nog de juiste mensen. Dus zoek je een baan als chauffeur bij een groeiend bedrijf? Stuur me een mail."

Alles centraal in Oud-Beijerland, we gaan huren bij de buren

17 januari 2018

We gaan, omwille van de efficiency, alle activiteiten centraliseren. Momenteel hebben we ook opslagruimte in Wijchen en Rotterdam, maar met ingang van augustus 2018 hebben we 11.000 vierkante meter extra in Oud-Beijerland. “Op Industrieterrein De Bosschen, waar ook ons hoofdkantoor en de overige magazijnen gevestigd zijn. Zo zorgen we dat we nog efficiënter kunnen gaan werken,” verklaart Simon van der Mark. 

Simon staat voor de klas bij het STC

10 januari 2018

Op verzoek van het Scheepvaart- & Transportcollege (STC) in Rotterdam heeft Simon van der Mark op woensdag 10 januari een gastcollege verzorgd. De logistieke sector zit te springen om vrachtwagenchauffeurs, zeker nu de economie aantrekt en veel truckers ook nog eens met pensioen gaan. Op korte termijn zijn er minstens 5.000 chauffeurs nodig. Bij het STC zien ze een toename van het aantal studenten dat kiest voor de chauffeursopleiding, maar dat is nog altijd onvoldoende om te voorzien in de vraag. Simon: “Daarom is het leuk om het enthousiasme voor het chauffeursvak over te brengen op de jonge garde. Hier lopen wel een paar potentiele kandidaten die straks bij ons aan het werk kunnen.” 

Wethouder Van Waveren bezoekt VDM

17 november 2017

In het kader van de Dag van de Ondernemer bracht wethouder Harry van Waveren op vrijdag 17 november een bezoek aan ons bedrijf. Het werd een goed gesprek over de veiligheid op het industrieterrein, parkeerproblematiek en de aantrekkende economie. Na de koffie en het gebak stapte Simon van der Mark achter het stuur van een truck met aanhanger om de haalbaarheid van het selectief toelaten van vrachtverkeer op de busbaan aan te tonen.
“Dit kan bijdragen aan een soepeler doorstroming van het verkeer. Ik zal dit initiatief dan ook steunen en bij het college pleiten om bij de provincie te vragen of we een serieuze pilot kunnen starten,” verklaart Van Waveren na afloop van de onder politiebegeleiding - met dank aan wijkagent Jos Baldee - gemaakte rit. “Het voordeel van deze oplossing is dat er hoegenaamd geen kosten aan verbonden zijn, want al het asfalt ligt er al.” 

Jimmy Products b.v. verlengt contract met drie jaar

1 november 2017

Al jarenlang worden door VDM bioscopen in het hele land bevoorraad. De klanttevredenheid en bewezen leverbetrouwbaarheid waren mede bepalend voor Jimmy Products b.v. - de fabrikant van Jimmy’s®Popcorn - om het lopende contract met VDM met nog eens drie jaar te verlengen.
Simon van der Mark: “Uiteraard zijn we blij dat de keuze wederom op ons is gevallen. Het is een blijk van waardering voor onze mensen. Nieuwe klanten binnenhalen is mooi, maar bestaande klanten behouden is minstens zo belangrijk.” Naast bioscopen in Nederland en België, belevert VDM ook de tussenhandel en verzorgt het voortaan het overgrote deel van de transporten naar diverse buitenlandse bestemmingen zoals Zwitserland en Frankrijk. 

Pompen, stapelen en tillen met Toyota

14 oktober 2017

We hebben een overeenkomst getekend met Toyota om al het interne transportmaterieel - van pompwagens en stapelaars tot en met reach- en heftrucks - te vernieuwen. Met ingang van januari 2018 hebben we het nieuwste van het nieuwste materiaal in huis zodat we ons werk optimaal kunnen (blijven) uitvoeren.

Als officieel leerbedrijf helpen we jongelui vooruit

21 september 2017

Momenteel hebben we maar liefst vijf stagiairs rondlopen die bij ons werken en leren combineren. Voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek hebben we één chauffeur in  opleiding en drie studenten voor andere logistieke functies en dan hebben we ook nog een student van de Haven- en Vervoerschool. Werken in de logistiek is leuk en heeft toekomst en dat enthousiasme willen wij graag overbrengen. 

Dakar was mooi, maar het is tijd voor iets nieuws

7 augustus 2017

Voor velen kwam het als een verrassing toen Simon van der Mark aankondigde zijn rallytrucks te verkopen. Het begon indertijd met de aanschaf van een eigen servicetruck, maar het wagenpark werd verder uitgebreid met een wedstrijdtruck en een dieplader. “Ik heb het allemaal van heel dichtbij meegemaakt en zelf meegereden en die ervaring had ik niet willen missen, maar het is lastig te combineren met het runnen van een bedrijf want je bent zomaar weken onderweg,” vertelt Simon. “Bovendien is het een bijzonder kostbare liefhebberij, want even alles verschepen naar de andere kant van de wereld kost een vermogen en dan nog rijd je in het achterveld mee. Ik kijk ernaar uit om vaker rally’s dichterbij huis te gaan rijden. Dat is makkelijker even tussendoor te plannen en daar heb je dus geen zware rallytrucks voor nodig.” De trucks stonden niet lang te koop, binnen een week wisselden ze van eigenaar. 

We hebben ons in het nieuw gestoken

5 juli 2017

Onze vaste kledingleverancier DB WorkWear uit Heinenoord heeft ons eigentijds aangekleed. Een complete lijn van polo’s en sweaters tot en met broeken. Comfortabel, verfrissend anders, opvallend zwart met geel. Bedrijfskleding kan dus ook wel degelijk mooi zijn!

Wij zoeken chauffeurs die meer kunnen dan enkel sturen

1 juni 2017

“Het chauffeursvak wordt weleens onderschat, maar in principe ben je het rijdende visitekaartje van het bedrijf en zo wordt het bij VDM ook echt gezien,” zegt Izaak de Baat die na dertig dienstjaren is uitgezwaaid door zijn collega’s. “Ik heb het hier geweldig naar mijn zin gehad, het is een mooie groep mensen die voor mekaar door het vuur gaat.”
Simon van der Mark: “Ik wens Izaak toe dat ie nog lang van zijn welverdiende pensioen mag genieten en we blijven mekaar zien bij alle bedrijfsfeesten want daar zijn onze pensionado’s altijd welkom. En omdat er de komende tijd meer de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, nodig ik jonge chauffeurs uit om te solliciteren voor een baan op de weg. Neem de juiste afslag, wordt beroepschauffeur bij Van der Mark!"

Port Exhibition is voor herhaling vatbaar

24 mei 2017

De oude onderzeebootloods van de RDM was op 10 en 11 mei het prachtige decor van Port Exhibtion Rotterdam 2017. Het had het oude vertrouwde sfeertje van Mosselen aan de Maas, maar de locatie was nog mooier dan voorheen en dan zat ook het weer nog eens geweldig mee dus het kon niet op. "Het is altijd weer een feest der herkenning," zegt een tevreden Simon van der Mark. De stand werd als altijd druk bezocht en het warme weer zorgde dat de bierpomp overuren draaide.

Kom op 10 en 11 mei naar VDM bij de RDM

10 en 11 mei 2017

Mosselen aan de Maas kent een nieuwe opzet én een nieuwe naam. Port Exhibition Rotterdam wordt georganiseerd - op woensdag 11 en donderdag 12 mei - op het voormalige RDM-terrein. Met ruim 5.000 vierkante meter wordt het groter dan ooit en dat betekent dat er heel veel meer deelnemers zijn. Ideaal dus om te netwerken en Van der Mark zorgt dat het net zo gezellig is als de voorgaande edities. Bezoek onze stand en scoor een gesigneerde portie Dikke Duim Dichtsels.

Feestavond met Just Franky én jubilarissen

11 maart 2017

Het was een geslaagd feest waarbij alle medewerkers en hun  partners van de partij waren. Just Franky zong de avond aan elkaar. Het eten was van grote klasse, de sfeer optimaal én we hebben de jubilarissen en pensionista gehuldigd. Michel Sluimer is 12,5 jaar in dienst, Hans Beije 25 jaar en Gert van Brakel 35 jaar! Rien van Rij is met pensioen gegaan en Bert van Akkeren en Izaak de Baat zullen hem in de loop van dit jaar volgen. Terecht stonden de schijnwerpers deze avond op dit zestal gericht. Gefeliciteerd en bedankt voor jullie inzet!

Wagenpark opnieuw uitgebreid

25 januari 2017

Het aantal klanten waarvoor we mogen rijden groeit en dus laten we het wagenpark in hetzelfde tempo meegroeien. We hebben wederom twee nieuwe trucks en een aantal opleggers aangeschaft én we rijden reclame om de Hoeksche Waard te promoten.

Gelukkig nieuwjaar, nieuwe klanten én trailers

13 januari 2017

2016 was een goed jaar. De eerste investeringen van 2017 zijn alweer gedaan. We hebben twee spiksplinternieuwe Schmitz Trailers in gebruik genomen, ook om de nieuwe klanten die voor VDM hebben gekozen goed te kunnen bedienen.

Nu ook 10 dockshelters in Rotterdam

1 oktober 2016

We groeien door en dat maakt dat we de opslagcapaciteit verder hebben vergroot. Aan de Abel Tasmanstraat 11 in Rotterdam Albrandswaard - op een steenworp afstand van de A15 - hebben we nu ook 4.000 vierkante meter magazijnruimte en tien dockshelters. Zo vergroten we onze slagkracht! 

Bezoek ons tijdens de Transport & Logistiek beurs

29 november t/m 1 december 2016

We zouden uiteraard ook dit jaar weer op Mosselen aan de Maas staan, maar die slaan een jaartje over dus daar zien we u pas weer bij de editie van 2017. Wel zijn we met een mooie stand aanwezig tijdens de Transport & Logistics beurs in Ahoy.

ITH Complast en Pack-It kiezen voor VDM

7 juli 2016

Van der Mark (VDM) gaat alle op- en overslagactiviteiten inclusief de transporten van ITH Complast en Pack-It coördineren. De samenwerkingsovereenkomst is op 1 juli 2016 officieel bekrachtigd en per 1 januari 2017 zullen alle logistieke activiteiten zijn overgeheveld. 

Vergevorderde uitbreidingsplannen

5 juli 2016

In Oud-Beijerland beschikt VDM al over ruim 13.000 vierkante meter aan magazijnruimte en momenteel loopt de vergunningsaanvraag voor de nieuwbouw van 3.000 vierkante meter extra opslagruimte. “Dit past in onze groeistrategie,” zo verklaart Simon van der Mark de nieuwbouwplannen.

Haringparty goed voor 9.000 euro

4 juli 2016

Terwijl er gewoon werd doorgewerkt - logistiek gaat immers altijd door - genoten de honderden bezoekers van de eerste nieuwe haring. Er was een veiling voor het goede doel. Twee goede doelen! Het hospice Hoeksche Waard en Tour for Life kregen beide een cheque van maar liefst 4.500 euro uitgereikt. Corriena van der Mark had het hoogste bod voor het vaatje Hollandse nieuwe haring zodat heel VDM the day after nog kon nagenieten.

Hippische Dagen Strijen, wij zijn erbij!

1 juli 2016

Voor het zesde jaar op rij is VDM sponsor - onder andere met de gele jurywagen die altijd in de paardenbak staat - van de Hippische Dagen in Strijen. Dit driedaagse spektakel dat op 1, 2 en 3 juli wordt georganiseerd op het landgoed aan de Broekseweg 8 biedt een keur aan activiteiten waaronder de grootse Outdoor Summer Fair. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen, zelfs als je helemaal niks met paarden hebt.

Tweede Haringparty Hoeksche Waard dit jaar bij VDM

30 juni 2016

Op donderdag 30 juni 2016 wordt van 17.00 tot 20.00 uur de 2e Haringparty Hoeksche Waard georganiseerd voor ondernemers. De locatie dit jaar? VDM aan de James Wattstraat 2 in Oud-Beijerland.

Fotocompilatie, 6 jubilarissen en aanbouwplannen

6 april 2016

We zijn nog in gesprek met de instanties, maar we hebben het voornemen om 3.000 vierkante meter aan te bouwen aan het bestaande magazijn. De plannen werden toegelicht tijdens de personeelsvergadering op zaterdag 2 april.  Aansluitend was er een feestavond waarbij Izaak de Baat, Bram Hazelbag, Trevor Green, Nelis van Steensel, Gerrit Oostdijck en Peter Slabbekoorn - allemaal 12,5 jaar in dienst - in het zonnetje werden gezet. Er was muziek en een Oostenrijks buffet en alom bewondering voor een gigantisch fotodoek met daarop de hele historie, heden én toekomst van VDM.

Zaterdag 2 april personeelsvergadering en -feest

2 april 2016

Zaterdag 2 april hebben we na de jaarlijkse personeelsvergadering een gezellige personeelsavond waarvoor een gedeelte van het magazijn wordt omgetoverd tot een heuse feestzaal. Alle partners zijn als altijd van de partij bij dit soort gebeurtenissen. Simon van der Mark: "Veel van onze chauffeurs rijden internationaal en dat kan enkel met een stabiel thuisfront en dus is het niet meer dan logisch dat ze ook welkom zijn bij de jaarvergadering. En aansluitend vieren we een feestje en zetten we weer een aantal jubilarissen in het zonnetje."

Chips op wielen

11 februari 2016

Zoals al aangekondigd rijden we tegenwoordig ook voor Hoeksche Chips. Om de samenwerking extra glans te geven en heel Nederland dagelijks van dit smaakvolle product te laten proeven, zijn er twee wagens volledig in stijl verpakt.

Nu ook fijndistributie voor Kogros

1 februari 2016

Al sinds 2007 mogen wij rijden voor Kogros, een van de grootste zelfstandige tegelgroothandels en -importeurs van Nederland. Onze inspanningen over de grens - veelal naar Italië en Spanje - worden gewaardeerd en voortaan mogen we ook de fijndistributie in Nederland verzorgen.

Hoeksche Chips kiest voor Van der Mark

7 januari 2016

Ambachtelijke boerderijchips uit de Hoeksche Waard. Hoeksche Chips, inmiddels verkrijgbaar in meer dan 1000 winkels én als exclusieve snack in de lucht. Met ingang van dit nieuwe jaar mag Van der Mark Transport de landelijke distributie verzorgen en daar zijn we uiteraard trots op.

Het wagenpark van VDM wordt steeds milieuvriendelijker

4 januari 2016

Vanwege het almaar toenemend aantal bezorgadressen hebben we voor de Beneluxdistributie geïnvesteerd in twee nieuwe milieuvriendelijke Iveco trekkers. Simon van der Mark: “Zo kunnen we de dagelijkse distributie door heel Nederland - én over de landsgrenzen - nog efficiënter plannen en groener dan ooit in goede banen leiden.”

Warehouse weer met 2000 m² uitgebreid

4 november 2015

Begin van het jaar maakten we melding van onze nieuwe Douaneloodsactiviteiten en dat - in combinatie met de AEO-certificering - werpt zijn vruchten af. We hebben onze beveiligde warehouseruimte wederom met 2000 vierkante meter vergroot en het einde is nog lang niet in zicht.