Vrijdag was de ‘vette-hap-dag’, tegenwoordig is het verrassend lekker
23 februari 2024
Jarenlang bezorgde de plaatselijke patatbakker op vrijdag kilo’s friet, tientallen frikadellen en andere vette snacks. Op een dag was de boodschap dat we nog wel konden bestellen - heel graag zelfs - maar het voortaan zelf af moesten halen. Geen probleem, maar nou wil het toeval dat we ongeveer een jaar terug bij VDM een nieuwe interieurverzorgster hebben aangenomen en die houdt van kokkerellen. Dus sinds een jaar verwent Cisca Eier ons allemaal regelmatig met haar baksels en elke vrijdag serveert ze alle smulpapen van VDM iets verrassend anders. Van een broodje hamburger of nasi, tot rijkgevulde erwtensoep, spaghetti en stamppotten. Op vrijdag 23 februari stond er stoofvlees met verse friet op het menu. Ditmaal had Simon van der Mark zelf in de keuken gestaan, of eigenlijk in zijn blokhut thuis met megabrander waar hij ook zijn visjes bakt. “Leuk om te doen en iedereen te zien genieten. Het recept? Zes kilo rundvlees, 12 uien en de rest is het geheim van de kok.”