Het laatste nieuws

Haringparty én straks weer Mosselen aan de Maas

09 juli 2021

In bescheiden kring hebben we op vrijdagmiddag 9 juli de traditionele haringparty georganiseerd. “De coronaspelregels waren net even versoepeld en dus hebben we met het eigen personeel én volkszanger André Pronk eindelijk weer eens een klein feestje kunnen vieren,” vertelt Simon van der Mark. “Uiteraard met inachtneming van voldoende afstand, maar daarom niet minder leuk. Als het allemaal meezit dan staan we ook weer met een stand op Mosselen aan de Maas, op 22 en 23 september. Als vanouds bij de SS Rotterdam, samen met DBS Banden. Wij hebben er nu al zin in.” Iedereen die langs wil komen, kan toegangskaarten aanvragen via vdm@vandermarktransport.nl 

Nieuwe koeltrailer en er komt nog het nodige aan

01 juli 2021

Vanwege de toenemende vraag naar geconditioneerd vervoer zullen we in juli een extra koeltrailer in gebruik nemen. We hebben nog een aantal trucks in bestelling staan, maar doordat de economie aantrekt, geldt er een (te) lange levertijd dus we hopen nu dat ze eind van het jaar en anders uiterlijk begin 2022 de weg op kunnen. 

Wij zoeken chauffeurs

13 april 2021

We zijn op zoek naar jonge krachten die de baan op willen, want de komende tijd gaan er een aantal van onze chauffeurs met pensioen. Het betreft fulltime functies, maar ook als je slechts een paar dagen per week wilt rijden dan behoort dat tot de mogelijkheden. Dat geldt voor de internationale, de distributie- en de terminalchauffeurs (voor die laatste functie heb je overigens geen Code 95 nodig). Uiteraard hebben we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket voor je in lijn met de CAO Beroepsgoederenvervoer inclusief opleidingsmogelijkheden. Als je interesse hebt, kun je een mailtje sturen naar vdm@vandermarktransport.nl 

Twee nieuwe trucks en een extra trailer én elke nacht een trailerwissel 

22 januari 2021

Het is weliswaar coronatijd, maar toch hebben we ons wagenpark uitgebreid want transport gaat altijd door. Het betreft in dit geval een vervanging van én een aanvulling op het wagenpark en zo blijft de vloot in topconditie.  We wensen Henk van der Meer en Trevor Green veel veilige (inter)nationale kilometers met hun nieuwe trucks die zuiniger, stiller en minder milieubelastend zijn dan al hun voorgangers.
En elke nacht een trailerwissel in Heeg? Vanuit Oud-Beijerland vertrekken wij iedere nacht met een trailer vol goederen voor Groningen, Friesland en Drenthe. Wij koppelen de trailer af bij Veenstra Fritom in Heeg en koppelen een trailer van hun aan met goederen voor Zuid-Holland, Zeeland en Brabant. Zo zorgen we voor een fijnmaziger netwerk, waardoor we onze relaties nog beter kunnen bedienen. Deze unieke samenwerking is effectief sinds 1 januari en het milieu is de grote winnaar, want beiden rijden we minder onnodige kilometers en dat betekent een fors lagere CO2-uitstoot.

Drie nieuwe gezichten én een tweetal oude vertrouwde

01 januari 2021

Terug van weggeweest. Zowel Peter Schaap als Ad Los zijn na een periode van afwezigheid teruggekeerd op het oude nest. Ad zit weer als vanouds in de gele cabine achter het stuur en Peter zal zich voornamelijk vanuit het kantoor gaan richten op Customer Services & Warehousing. Naast de hiervoor genoemde bekende gezichten, zijn er een drietal nieuwe collega’s gestart. Terry van Beek is de AGP-afdeling komen versterken. Zij is daar betrokken bij alle operationele activiteiten. Net als Frank de Galan, maar die zal zich binnenkort meer gaan focussen op de commercie. Frank zit al 12 jaar in de logistiek en kent de sector door en door. Hij is tegelijk met Sebastiaan Hooghwerff gestart die op 1 januari 2021 bij VDM is begonnen als Financieel Manager. “Sebastiaan is de afgelopen jaren onder andere actief geweest als Financieel Manager binnen de logistieke sector. Dat maakt hem, zeker in combinatie met zijn accountancy-achtergrond, tot de ideale persoon om hier de financiële afdeling verder te professionaliseren,” zegt een tevreden Simon van der Mark. Frank en Sebastiaan zijn naast jeugdvrienden ook al jaren collega’s. Op de vraag waarom ze zijn overgestapt naar Van der Mark geven ze beiden aan dat het familiaire en de enorme betrokkenheid van de mensen de doorslag hebben gegeven. “Het is ook een kwestie van gevoel,” verklaart Frank. Hier liggen nog zoveel uitdagingen en kansen, dat wij daar allebei graag onderdeel van willen zijn.”

2020 was een raar jaar, maar toch wisten we te plussen

23 december 2020

Corona gijzelt nog altijd de economie. Het is echter niet aan ons om te klagen, want er zijn bedrijven die het heel wat lastiger hebben dan wij. Als (sommige) klanten van de ene op de andere dag ineens een stuk afzetmarkt missen dan hebben wij in de slipstream minder te vervoeren. Gelukkig kunnen wij flexibel bijsturen. 2020 sluiten we positief af, maar het had zonder corona nog een heel stuk mooier kunnen zijn. De Brexit - hoe die er ook uit gaat zien - maakt dat er een grote vraag is naar opslag en dat betekent dat we loodsruimte hebben bijgehuurd. We hebben groeiambities en maken professionaliseringsstappen. Dat vraagt om de juiste bezetting, vooral op sleutelposities, dus we hebben toegeslagen op de transfermarkt. Sebastiaan Hooghwerff start op 1 januari als Financieel Manager en Frank de Galan komt de AGP-afdeling versterken. Beiden komen van Newcorp en brengen een hoop ervaring mee, dus we staan in 2021 op volle sterkte aan de start. Fijne feestdagen én een heel voorspoedig nieuwjaar!

Kerst Drive Thru was prima alternatief

19 december 2020

Vanwege de volledige lockdown, kon de geplande kerstborrel op vrijdag 18 december niet doorgaan en wat doe je dan? Bij VDM gaan we dan niet bij de pakken neerzitten, maar maken er met de nodige creativiteit een coronaproof feestje van. De loods versierd, kerstmuziek door de speakers, Corriena en Patricia van der Mark uitgedost als kerstmannen bemanden samen met nog wat versterking de standjes waar iedereen met de eigen auto langsreed en bij elke stop was er iets lekkers te scoren. Verse oliebollen en appelflappen, mokken vol geurende glühwein, warme chocomel voor de kids en bij het naar buiten rijden kreeg iedereen uit handen van Marco Stolk en Simon van der Mark een mooi kerstpakket overhandigd. Merry Christmas 2020.

Nieuwe klep voor Simon én een extra rijbewijs …

26 november 2020

“Onze monteurs sleutelen dagelijks aan ons wagenpark om het in topconditie te houden en dit keer was ik toe aan een APK,” zegt Simon met een grote lach. Het was wel even schrikken voor iedereen, want het was in zijn geval groot onderhoud. Op 13 oktober ging Simon onder het mes en inmiddels loopt hij met een nieuwe aortaklep rond alsof het een kleine beurt was. Zo’n 6 weken na zijn operatie haalde hij zijn LZV-rijbewijs. “Het werk gaat gewoon door en stilzitten is niks voor mij. Momenteel hebben we zelf nog geen Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties, maar als we nu alvast zorgen dat we de papieren ervoor in huis hebben dan zijn we klaar voor de toekomst. De verwachting is namelijk wel dat op termijn voor sommige relaties uit milieuoogpunt LZV een serieuze optie wordt.”

VDM rijdt voor VTO Dubbelman B.V. 

03 september 2020

VTO-Dubbelman B.V. is een succesvol bevrachtingkantoor en één van de grotere containervervoerders in het groothavengebied van Rotterdam, Antwerpen en Moerdijk. “Gebr. Plomp was een van onze vaste transporteurs,” vertelt Sarah Dubbelman. “Sinds de overname van deze activiteiten door VDM wordt dit werk door Van der Mark verzorgd. Met dezelfde trucks en chauffeurs als voorheen, dus in die zin is er weinig veranderd.” Patricia van der Mark, verantwoordelijk voor Customer Service bij VDM, is de vaste contactpersoon voor Sarah en dat is het zoveelste bewijs dat de transportsector niet meer per definitie een echte mannenwereld is. 

3 trucks en 3 chauffeurs én bijbehorende werk overgenomen van Gebr. Plomp

01 september 2020

Fa. Gebr. Plomp in Westmaas heeft een rijke historie en een mooie toekomst, want een neef zet - nu de oude garde de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt - het familiebedrijf voort. In iets afgeslankte vorm en dat betekent dat Van der Mark een deel van het wagenpark én het werk heeft overgenomen. Simon van der Mark: “Zo helpen we elkaar en dit is een buitenkansje voor ons. Drie trucks met ervaren chauffeurs en het bijbehorende containervervoer voor een aantal vaste klanten.” 

Klantportal wordt actief gebruikt

10 augustus 2020

In april introduceerden we het klantportal (rechtsboven in het menu) waarmee onze relaties in staat zijn om van A tot Z zelf een zending te volgen. Na uitgebreid testen en proefdraaien met een beperkt aantal geselecteerde klanten, voegen we nu elke week klanten toe want het werkt naar volle tevredenheid. Het verschaft helder inzicht op elk gewenst moment en het is tijd- en dus ook kostenbesparend. Wilt u ook van de portal gebruikmaken? Stuur een mail, dan maken we een account voor u aan. 

IFS-certificaat is belangrijk voor onze rol als logistiek partner in de foodsector

22 juni 2020

Met trots kunnen we melden dat Van der Mark in juni het IFS-certificaat heeft ontvangen. Hiermee voldoen we aan de eisen van IFS Logistics (versie 2.2) 'op hoger niveau' met een score van maar liefst 95.59% dus we zijn zeg maar met lof geslaagd. De scope van het certificaat betreft de opslag en het transport van (ambient) voedingsmiddelen en non-food producten. Het behaalde IFS-certificaat is een bevestiging dat wij de risico’s betreffende voedselveiligheid in ons magazijn en tijdens het transport onder controle hebben. Veel van onze relaties zijn actief in de voedingsmiddelenindustrie en dit is voor hen een extra waarborg dat hun producten bij ons in goede en veilige handen zijn.

Haringhappen op afstand en terug van weggeweest …

18 juni 2020

Op vrijdagmiddag 12 juni hebben we onszelf getrakteerd op een kleine haringparty, want tradities moet je - ook in coronatijd - in ere houden. Uiteraard was het anders dan anders omdat we de anderhalve meter afstand respecteren en daarom hadden we dit keer ook geen gasten van buitenaf uitgenodigd. Maar volgend jaar smaakt de haring weer als vanouds.
En Arwin in ’t Veld is terug op het oude nest na een kort uitstapje en we zijn blij dat hij weer voor VDM rijdt. Op 12 juni aten we haring, op 18 juni zaten we aan de vlaai om te vieren dat Jan van der Griend de 65 aantikte. Vroeger ging je  dan met pensioen, maar Jan gaat nog even door en ook daar zijn we blij mee. 

Een compliment aan het hele team dat onvermoeid doorgaat in coronatijd

05 juni 2020

Bioscopen zijn weer open (met restricties qua bezoekers) net als de horeca en dus leveren we weer Jimmy’s popcorn en portieverpakkingen voor Van Oordt. Het wordt weer een beetje normaal.
“We applaudisseren voor het zorgpersoneel, en terecht én ik klap voor mijn eigen mensen. Wij hebben, uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen, al die maanden keihard doorgewerkt. Zelfs de internationale ritten naar Spanje en Italië zijn gewoon doorgegaan. Dat geeft wel aan hoe we allemaal samen de schouders eronder hebben willen zetten om te zorgen dat de crisis geen vat krijgt op VDM. Een groot compliment aan allemaal.”
Als blijk van waardering hadden Simon van der Mark en Marco Stolk deze vrijdag voor alle mensen een boek met een persoonlijke boodschap. “Lekker leesvoer voor onderweg én Van der Mark Transport speelt een logistieke hoofdrol in KAPAF.” Wilt u weten hoe dat zit? Bel en ontvang een gesigneerd exemplaar met de eerstvolgende levering. 

Erehaag voor Pleunis van der Mark

18 mei 2020

Pleunis van der Mark - de tweelingbroer van Teun van der Mark (de vader van Simon) - is op 12 mei 2020 op 74-jarige leeftijd overleden. Simon: “Door de coronatijd werd het afscheid in besloten kring gevierd en dat terwijl hij er anders zeker een feestje van had gemaakt. Hij was een fijne kerel, een familieman. Uiteraard gaat ons medeleven uit naar alle dierbaren.” Pleunis van der Mark hield van de transportwereld en heeft ook een aantal jaar bij VDM gewerkt. De rouwstoet reed daarom ook bij VDM langs en al het personeel stond buiten om afscheid te nemen. RIP.

Zelf je zending volgen met nieuwe klantportal

20 april 2020

Uiteraard weten wij bij VDM exact waar uw zending zich bevindt, maar vanaf nu kunt u ook zelf uw zending van A tot Z volgen via het klantportal (rechtsboven in het menu). Inloggen doet u met uw gebruikersnaam en wachtwoord en de rest wijst zich vanzelf. Stuur ons een mail als u hier ook gebruik van wilt maken. Dan maken we een account voor u aan en kunt u voortaan altijd de status van uw orders opvragen, direct info zien over de levering en binnenkort wordt er extra functionaliteit toegevoegd zodat u ook het getekende bewijs van aflevering kunt bekijken. 

Transport gaat altijd door, ook in coronatijd

31 maart 2020

Het is een turbulente tijd en allesbehalve business as usual, máár al onze wagens rijden. Bepaalde transporten, zoals de dagelijkse popcornlevering aan tientallen bioscopen en de bevoorrading van de horeca, zijn helaas tot nader order even niet aan de orde. Frappant genoeg wordt dat gat voor een deel min of meer spontaan ingevuld door nieuwe vervoersvraagstukken uit andere sectoren waaraan we als VDM-team flexibel invulling geven.
Simon van der Mark: “Als team staan we op volle sterkte als vanouds voor u klaar en slaan we ons erdoorheen. Uiteraard houden we ons bij VDM allemaal aan de richtlijnen van het RIVM en onze chauffeurs zijn zeer voorkomend wanneer ze bij relaties laden en lossen. Het gaat immers om ieders veiligheid en als we ons strikt aan de spelregels houden dan kunnen we blijven rijden. Ik wens iedereen sterkte de komende tijd, blijf gezond en ik kijk ernaar uit u snel weer gewoon persoonlijk te kunnen ontmoeten.” 

Nieuwe én vertrouwde gezichten

20 februari 2020

Tom van der Mark werkte een tijdje in de loods en rijdt inmiddels nationaal en internationaal. Patricia van der Mark heeft haar draai gevonden op de Customer Servicedesk. Actief werven werkt; Dennis van der Mespel is begin januari gestart als binnenlandplanner en met de komst van Kees Kooij hebben we een ervaren grootboekadministrateur in huis gehaald. Alleen de vacature voor een monteur, ter versterking van ons onderhoudsteam, hebben we nog niet ingevuld. Er zijn trouwens nog meer mensen aangetrokken. Harry Plas is sinds 1 januari als loodsmedewerker aan de slag én Dirck-Jan Wesdorp is terug van weggeweest. Hij werkte hier eerder, maar wisselde in 2008 van (rij)baan en is nu weer terug op het oude honk als binnenlandchauffeur. Het totale team van Van der Mark stuurt op succes!

Samenwerking VDM en Oegema Transport Dedemsvaart

14 januari 2020

VDM is een op-en-top familiebedrijf en dat geldt ook voor Oegema Transport in Dedemsvaart (Oost-Nederland, nabij de Duitse grens). Simon van der Mark: “Qua werkmentaliteit en klantfocus lijken we heel erg op elkaar en in het kader van ritoptimalisatie wisselen we onderling af en toe lading uit en daar wordt iedereen beter van.” Samen zijn de twee bedrijven goed voor meer dan 200 jaar transportkennis!

We hebben 3 vacatures, we want you!

7 januari 2020

We hebben grootse plannen en daarbij hoort de juiste bezetting, daarom zijn we op zoek naar versterking op diverse fronten. Wij zoeken een enthousiaste monteur voor het onderhoud van onze vrachtwagens en trailers. Verder gaan we HRM professionaliseren en daarvoor zoeken we een ervaren HR-manager en we hebben plek voor een goede grootboekadministrateur. Help ons sturen op succes. Interesse? Kijk op de site voor de volledige functiebeschrijving.

Gratis Boutmiddag op zaterdag 14 december goed bezocht

14 december 2019

De personeelsvereniging 'Het Vijfde Wiel' van VDM is heel actief en organiseerde op zaterdag 14 december de inmiddels vermaarde Boutmiddag. Beregezellig en de toegang was als altijd gratis voor iedereen die zin heeft om te komen en dat waren er heel wat dit jaar. De deuren gingen open om  15.00 uur en een uur later draaide het rad van fortuin het eerste rondje. Niet alleen de toegang was gratis, ook de hapjes, drankjes en het meespelen en tegen middernacht ging vrijwel iedereen met leuke prijzen naar huis.

Nieuwste boek van Frank Vester voor/over Simon van der Mark

6 december 2019

Al jaren schrijft Frank Vester alle teksten voor VDM, maar hij schrijft ook boeken. Op 6 december werden de pallets met zijn nieuwste boek KAPAF afgeleverd bij Van der Mark in Oud-Beijerland en Simon kreeg het eerste exemplaar overhandigd. KAPAF is een heerlijk lezende roman over een bevlogen student die de hele wereld wil veroveren met zijn spellen. Een verhaal vol hoop, eindeloze bordspelfeesten, verrassend vals spel en echte liefde. "Een heel leuk boek en Frank heeft me ook nog een herkenbaar rolletje gegeven in zijn verhaal, dus lezen allemaal!" 

Onze nieuwe binnenlandplanner start in januari

11 november 2019

Na ruim 18 jaar trouwe dienst heeft Peter Schaap het roer omgegooid en een nieuwe uitdaging buiten VDM gevonden. Uiteraard wensen we hem heel veel succes. Wij kijken uit naar de komst van de ervaren Dennis van der Mespel die in januari als nieuwe binnenlandplanner start. Tot die tijd springt Simon van der Mark zelf tijdens de spitsuren bij op de planning. 

Haringparty op 27 juni én 12 juli

12 juli 2019

De jubileumeditie van de Haringparty Hoeksche Waard - op 27 juni - bracht veel geld op voor het Hospice Hoeksche Waard. Het terrein van Van Adrichem/Milot Reizen aan de Edisonstraat was feestelijk ingericht met zitjes en statafels en enkele foodtrucks. De podiumwagen waarop de band speelde, was beschikbaar gesteld door Van der Mark dat als facilitaire sponsor al jaren het evenement steunt. De 5e editie van de inmiddels traditionele haringparty van alle ondernemersverenigingen op het eiland kende ondanks/dankzij de tropische temperaturen een hoge opkomst én een hoge opbrengst. De bezoekers boden enthousiast op de geveilde items. Het vaatje haring ging - zoals bijna elk jaar - naar Van der Mark. Simon was weliswaar op vakantie, maar bood telefonisch mee. Het rad van fortuin van onze personeelsvereniging Het Vijfde Wiel bepaalde wie er bij de loterij in de prijzen viel. De totale opbrengst van sponsor- en entreegelden plus veiling en lotenverkoop komt ten goede aan het Hospice in Zuid-Beijerland. En bij VDM deden we de haringparty op vrijdag 12 juli nog eens dunnetjes over, waarbij we niet alleen konden tappen, maar nu dus ook konden happen uit een eigen vaatje!

Marco Stolk is gestart als Operationeel Directeur

1 april 2019

Met het aantrekken van Marco Stolk als Operationeel Directeur heeft VDM het managementteam in de breedte versterkt. “We groeien hard en de kennis en ervaring van Marco kunnen we daar goed bij gebruiken. Dit past in de professionalisatieslag die wij willen maken,” verklaart Simon van der Mark.
Marco Stolk was jarenlang actief als Group Manager Logistics & Quality Management bij de PACOMBI GROUP. “Vanwaar de carrièreswitch? Ik wil ondernemen, organiseren en richting geven en dat is wat ik hier ga doen. Simon en ik zijn best wel verschillend qua karakters, maar versterken elkaar en delen dezelfde visie; voortbouwen op het goede van vroeger en klanten ontzorgen met innoverende logistieke oplossingen van nu!” Marco Stolk is gestart als Operationeel Directeur

Boltrics - ons nieuwe warehousemanagementsysteem - is live

26 maart 2019

Na een streng selectieproces zijn we vorig jaar uitgekomen bij Boltrics als het voor VDM best passende warehousemanagementsysteem. “Het is erg gebruikersvriendelijk en makkelijk in te richten naar onze specifieke eisen,” zo vertelt een van de enthousiaste key-users. Boltrics is als een soort van schil gebouwd om Microsoft Dynamics en ondersteunt alle logistieke magazijnprocessen. VDM heeft specifiek gekozen voor 3PL Dynamics, de standaardoplossing voor logistieke dienstverleners. “Het maakt gebruik van realtime data, het vermindert de kans op fouten en verhoogt de efficiency en effectiviteit van de logistieke processen, zeker wanneer de scanfunctionaliteit ten volle wordt benut. Eind 2018 zijn we gestart met de implementatie en na intensief testen zijn we op 26 maart live gegaan. Als eerste hebben we 3PL Dynamics bij een van onze grootste klanten uitgerold. Een van de grote voordelen is dat alle communicatie over inkoop- en verkooporders nu via EDI loopt. Aankomende maanden zullen we het pakket verder finetunen en zorgen voor een slimmere aansturing van de logistieke processen. In de loop van het jaar zullen we 3PL Dynamics bij onze andere relaties uitrollen. De eerste ervaringen zijn in elk geval veelbelovend.”

Als ex-winnaar zijn we trotse sponsor van de Hoeksche Pluim

15 maart 2019

Sinds 2010 staat het opvallende sculptuur dat elke Hoeksche Pluim winnaar ontvangt met trots in de hal bij VDM. Het is de belangrijkste ondernemersprijs in de Hoeksche Waard en je kunt als bedrijf maar eenmaal winnen. Tegenwoordig zijn we een van de vijf sponsoren van het evenement, omdat we goed ondernemerschap willen belonen. Op 15 april 2019 zal de prijs tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard worden uitgereikt door dagvoorzitter Jan Dirk Stouten.

Nieuwe Trimble boordcomputers voor VDM

22 februari 2019

Het gehele wagenpark van VDM is uitgerust met nieuwe Trimble boordcomputers. “Dit gaat, maar dat gold ook al voor de variant hiervoor, zoveel verder dan een navigatiesysteem,” legt Simon van der Mark uit. “Je kunt onderweg alles volgen en registeren, optimaal communiceren en een levering van A tot Z afhandelen. Dit werkt zo nauwkeurig en snel. Hiermee verhogen we ons servicelevel én het helpt ons de kosten beter te beheersen.”

Nieuwjaarsreceptie goed bezocht, Corriena van der Mark nam de honneurs waar

8 januari 2019

Het nieuwe warehouse aan de Alexander Flemmingstraat 2 is met de nieuwjaarsreceptie op 4 januari officieel geopend. Het wat een drukte van belang en de verzorging - door De Rustburcht - was uitstekend, maar waar was Simon van der Mark? Die werd op dat moment geopereerd in het Ikazia ziekenhuis. Wintersportbreuk? Nee, gewoon ongelukje in Nederland en gips bleek helaas niet voldoende. Simon had zich verheugd op pinten en praten, maar het werden wat pinnen en platen. Happy new year.

Nieuwjaarsreceptie bij VDM aan de Alexander Flemmingstraat 2

4 januari 2019

Het is weer tijd voor een feestje. Onder het genot van een hapje en een drankje willen we vrijdagmiddag 4 januari graag met u proosten op het nieuwe jaar en het is tevens de officiële opening van dit voor ons nieuwe pand. Onze deuren gaan open om 16.00 uur en u hoeft zich niet vooraf aan te melden, want wij garanderen dat er voldoende bubbels zijn voor iedereen. We kijken uit naar uw komst. 

Wagenpark uitgebreid

17 december 2018

Bas Derksen was werkzaam op de locatie Wijchen, maar die activiteiten zijn verplaatst naar Oud-Beijerland en daarom hebben we voor Bas een mooie bedrijfswagen aangeschaft. Dat had natuurlijk ook een gewone personenauto kunnen zijn, maar dan is een degelijke bus toch een stuk slimmer. Nu kan ie veilig op en neer pendelen én af en toe een vrachtje meenemen. 

9 dockshelters, 11.000 vierkante meter en 15.000 palletplaatsen op een steenworp afstand

1 december 2018

Op 1 december kregen we officieel de sleutel van de Alexander Flemmingstraat 2 en we zijn direct gestart met de herinrichting. Zaterdag 15 december hebben we met het hele team een topprestatie geleverd. Op 1 dag hebben we maar liefst 1.800 pallets uit de diverse magazijnen in het land naar Oud-Beijerland gehaald. Het was een hele operatie, maar nu we alles gecentraliseerd hebben op industrieterrein De Bosschen - hoofdkantoor en magazijnen aan de James Wattstraat 2 én het grote magazijn aan de Alexander Flemmingstraat 2 - gaan we daar de vruchten van plukken.

Wat haal je bij de bakker? Wij een truck en een chauffeur!

1 november 2018

Banketbakkerij van Strien in Oud-Beijerland verzorgde jarenlang het transport met een eigen truck. Da’s mooi, maar daar moet je wel heel veel voor bakken om die altijd vol rond te laten rijden. Van der Mark heeft zowel de wagen als de chauffeur overgenomen en verzorgt sinds 1 november alle leveringen voor van Strien. Wim Wildeman bezorgt dus als vanouds koekjes en soesjes én rijdt tevens bij de andere klanten van VDM langs, want wij houden niet van lege kilometers.

Alles draait om (food)trucks én jubilarissen

13 oktober 2018

Eenmaal per jaar organiseert VDM een groot feest voor al het personeel plus aanhang en daarbij komen ook heel wat gepensioneerde oud-werknemers opdraven. Deze zaterdagavond was er bijzonder groots uitgepakt, want de loods stond vol met foodtrucks, variërend van een Duitse worstenwagen en een Mexicaanse Tacobar, tot en met een rijdende fish & chipskraam. Voor elk wat wils en de deejay zorgde voor de bijpassende muziek vanuit zijn knalrode tot DJ booth omgebouwde Volkswagenbus. De sfeer zat er goed in. De jubilarissen Ernst Bon en Nico Zevenbergen - beiden 12,5 jaar in dienst - werden op het podium gehuldigd door Simon en er werd afscheid genomen van enkele pensionado’s. Echt afscheid is het niet, want ze blijven tot de VDM-familie behoren en zullen ongetwijfeld nog menig personeelsfeest bijwonen en Ies van Driel blijft zelfs gewoon nog een jaar langer doorrijden. Simon betoogde ook nog eens dat we samen de hele wereld aankunnen. Omdat er zeker de afgelopen tijd best wel wat extra inspanning van ieder verlangd is, was er voor iedereen aan het eind van de avond een prachtige bos bloemen als blijk van waardering.

TirolTrappers fietsen 16.225 euro bij elkaar

6 september 2018

Het werden veel meer dan de gedachte 1.000 kilometer én heel veel meer euro’s dan gedacht. Simon van der Mark en zijn zwager Jan Kranendonk hebben in augustus in tien dagen tijd van Zuid-Beijerland gefietst naar Kirchberg in het Oostenrijkse Tirol. Op de Facebookpagina van de TirolTrappers zijn de bevindingen onderweg in alle avondetappes te bekijken. Inmiddels kunnen de twee kilometervreters weer normaal lopen en op 6 september is de cheque overhandigd aan het Hospice Hoeksche Waard. “Met dank aan alle sponsors hebben we maar liefst 16.225 euro bij elkaar kunnen fietsen,” zegt een tevreden Simon van der Mark. ” 

1.000 kilometer op de fiets naar Tirol

5 tot en met 15 augustus 2018

Simon van der Mark en zijn zwager Jan Kranendonk gaan fietsen voor het goede doel. “En voor ons eigen plezier,” zegt Simon lachend. “Al zal na een aantal dagen de zadelpijn voelbaar zijn. Maar het is leuk om het aangename met een inzamelactie voor het Hospice Hoeksche Waard te combineren.” Op 5 augustus stappen ze op en dagelijks rijden de twee sportievelingen gemiddeld 100 kilometer om na 10 dagen in het Oostenrijkse Kirchberg te worden gehuldigd door de burgemeester. Je kunt de TirolTrappers volgen via hun Facebookpagina. “En sponsoren kan natuurlijk ook nog, we zijn blij met elke bijdrage.” 

Mosselen aan de Maas op 6 en 7 juni

6 & 7 juni 2018

Het is alweer de 7e editie van Port Exhibition Rotterdam - Mosselen aan de Maas en wij zijn er van het begin af aan bij met een eigen beursstand. Vorig jaar was een groot succes en de locatie is uniek dus we zijn heel content dat we ook dit jaar weer neerstrijken op het door water omgeven RDM-terrein. Een (netwerk)feest - van 12.00 uur tot 22.00 uur - dat je niet mag missen. Wilt u nog gratis toegangskaarten? Bel dan even met VDM. 

D-TEC containerchassis in twee delen …

24 mei 2018

We hebben een nieuwe D-TEC combitrailer in gebruik genomen; 5-assig met maar liefst drie stuurassen. “Dit type trailer vergroot onze flexibiliteit naar bepaalde klanten toe, omdat je als de situatie daarom vraagt een deel kunt loskoppelen en later weer aan kunt haken,” zegt Simon van der Mark die zelf achter het stuur kroop om de ‘containerbreker’ op te halen. 

Nieuw supertrio

6 mei 2018

Op 6 mei kreeg Gerrit Oostdijk - die rijdt op Frankrijk, Spanje en Italië - de sleutels van zijn nieuwe DAF Super Space Cab. Hij is zeer te spreken over de rijprestaties. “480 PK, dat is van een heel andere orde. Bovendien heeft hij vele luxe extra’s, zoals een koelkast en een standairco.” Het wagenpark is uitgebreid met drie spiksplinternieuwe trucks, energiezuiniger en dus milieuvriendelijker. De eerste werd in februari geleverd voor René de Baat en de derde komt in juni voor Ies van Driel. 

Wil je sturen? Neem de afslag naar Van der Mark!

15 februari 2018

“Het chauffeursvak wordt weleens onderschat, want het is een verantwoordelijke job die vraagt om meer dan alleen stuurmanskunst. Je moet met mensen om kunnen gaan, want je bent het rijdende visitekaartje van het bedrijf,” vertelt Simon van der Mark. “Ik heb jarenlang zelf als internationaal chauffeur heel Europa rondgereden en dat had ik niet willen missen.”
VDM heeft geïnvesteerd in nieuw materieel. “We hebben het wagenpark uitgebreid, nu nog de juiste mensen. Dus zoek je een baan als chauffeur bij een groeiend bedrijf? Stuur me een mail."

Alles centraal in Oud-Beijerland, we gaan huren bij de buren

17 januari 2018

We gaan, omwille van de efficiency, alle activiteiten centraliseren. Momenteel hebben we ook opslagruimte in Wijchen en Rotterdam, maar met ingang van augustus 2018 hebben we 11.000 vierkante meter extra in Oud-Beijerland. “Op Industrieterrein De Bosschen, waar ook ons hoofdkantoor en de overige magazijnen gevestigd zijn. Zo zorgen we dat we nog efficiënter kunnen gaan werken,” verklaart Simon van der Mark. 

Simon staat voor de klas bij het STC

10 januari 2018

Op verzoek van het Scheepvaart- & Transportcollege (STC) in Rotterdam heeft Simon van der Mark op woensdag 10 januari een gastcollege verzorgd. De logistieke sector zit te springen om vrachtwagenchauffeurs, zeker nu de economie aantrekt en veel truckers ook nog eens met pensioen gaan. Op korte termijn zijn er minstens 5.000 chauffeurs nodig. Bij het STC zien ze een toename van het aantal studenten dat kiest voor de chauffeursopleiding, maar dat is nog altijd onvoldoende om te voorzien in de vraag. Simon: “Daarom is het leuk om het enthousiasme voor het chauffeursvak over te brengen op de jonge garde. Hier lopen wel een paar potentiele kandidaten die straks bij ons aan het werk kunnen.” 

Wethouder Van Waveren bezoekt VDM

17 november 2017

In het kader van de Dag van de Ondernemer bracht wethouder Harry van Waveren op vrijdag 17 november een bezoek aan ons bedrijf. Het werd een goed gesprek over de veiligheid op het industrieterrein, parkeerproblematiek en de aantrekkende economie. Na de koffie en het gebak stapte Simon van der Mark achter het stuur van een truck met aanhanger om de haalbaarheid van het selectief toelaten van vrachtverkeer op de busbaan aan te tonen.
“Dit kan bijdragen aan een soepeler doorstroming van het verkeer. Ik zal dit initiatief dan ook steunen en bij het college pleiten om bij de provincie te vragen of we een serieuze pilot kunnen starten,” verklaart Van Waveren na afloop van de onder politiebegeleiding - met dank aan wijkagent Jos Baldee - gemaakte rit. “Het voordeel van deze oplossing is dat er hoegenaamd geen kosten aan verbonden zijn, want al het asfalt ligt er al.” 

Jimmy Products b.v. verlengt contract met drie jaar

1 november 2017

Al jarenlang worden door VDM bioscopen in het hele land bevoorraad. De klanttevredenheid en bewezen leverbetrouwbaarheid waren mede bepalend voor Jimmy Products b.v. - de fabrikant van Jimmy’s®Popcorn - om het lopende contract met VDM met nog eens drie jaar te verlengen.
Simon van der Mark: “Uiteraard zijn we blij dat de keuze wederom op ons is gevallen. Het is een blijk van waardering voor onze mensen. Nieuwe klanten binnenhalen is mooi, maar bestaande klanten behouden is minstens zo belangrijk.” Naast bioscopen in Nederland en België, belevert VDM ook de tussenhandel en verzorgt het voortaan het overgrote deel van de transporten naar diverse buitenlandse bestemmingen zoals Zwitserland en Frankrijk. 

Pompen, stapelen en tillen met Toyota

14 oktober 2017

We hebben een overeenkomst getekend met Toyota om al het interne transportmaterieel - van pompwagens en stapelaars tot en met reach- en heftrucks - te vernieuwen. Met ingang van januari 2018 hebben we het nieuwste van het nieuwste materiaal in huis zodat we ons werk optimaal kunnen (blijven) uitvoeren.

Als officieel leerbedrijf helpen we jongelui vooruit

21 september 2017

Momenteel hebben we maar liefst vijf stagiairs rondlopen die bij ons werken en leren combineren. Voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek hebben we één chauffeur in  opleiding en drie studenten voor andere logistieke functies en dan hebben we ook nog een student van de Haven- en Vervoerschool. Werken in de logistiek is leuk en heeft toekomst en dat enthousiasme willen wij graag overbrengen. 

Dakar was mooi, maar het is tijd voor iets nieuws

7 augustus 2017

Voor velen kwam het als een verrassing toen Simon van der Mark aankondigde zijn rallytrucks te verkopen. Het begon indertijd met de aanschaf van een eigen servicetruck, maar het wagenpark werd verder uitgebreid met een wedstrijdtruck en een dieplader. “Ik heb het allemaal van heel dichtbij meegemaakt en zelf meegereden en die ervaring had ik niet willen missen, maar het is lastig te combineren met het runnen van een bedrijf want je bent zomaar weken onderweg,” vertelt Simon. “Bovendien is het een bijzonder kostbare liefhebberij, want even alles verschepen naar de andere kant van de wereld kost een vermogen en dan nog rijd je in het achterveld mee. Ik kijk ernaar uit om vaker rally’s dichterbij huis te gaan rijden. Dat is makkelijker even tussendoor te plannen en daar heb je dus geen zware rallytrucks voor nodig.” De trucks stonden niet lang te koop, binnen een week wisselden ze van eigenaar. 

We hebben ons in het nieuw gestoken

5 juli 2017

Onze vaste kledingleverancier DB WorkWear uit Heinenoord heeft ons eigentijds aangekleed. Een complete lijn van polo’s en sweaters tot en met broeken. Comfortabel, verfrissend anders, opvallend zwart met geel. Bedrijfskleding kan dus ook wel degelijk mooi zijn!

Wij zoeken chauffeurs die meer kunnen dan enkel sturen

1 juni 2017

“Het chauffeursvak wordt weleens onderschat, maar in principe ben je het rijdende visitekaartje van het bedrijf en zo wordt het bij VDM ook echt gezien,” zegt Izaak de Baat die na dertig dienstjaren is uitgezwaaid door zijn collega’s. “Ik heb het hier geweldig naar mijn zin gehad, het is een mooie groep mensen die voor mekaar door het vuur gaat.”
Simon van der Mark: “Ik wens Izaak toe dat ie nog lang van zijn welverdiende pensioen mag genieten en we blijven mekaar zien bij alle bedrijfsfeesten want daar zijn onze pensionado’s altijd welkom. En omdat er de komende tijd meer de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, nodig ik jonge chauffeurs uit om te solliciteren voor een baan op de weg. Neem de juiste afslag, wordt beroepschauffeur bij Van der Mark!"

Port Exhibition is voor herhaling vatbaar

24 mei 2017

De oude onderzeebootloods van de RDM was op 10 en 11 mei het prachtige decor van Port Exhibtion Rotterdam 2017. Het had het oude vertrouwde sfeertje van Mosselen aan de Maas, maar de locatie was nog mooier dan voorheen en dan zat ook het weer nog eens geweldig mee dus het kon niet op. "Het is altijd weer een feest der herkenning," zegt een tevreden Simon van der Mark. De stand werd als altijd druk bezocht en het warme weer zorgde dat de bierpomp overuren draaide.

Kom op 10 en 11 mei naar VDM bij de RDM

10 en 11 mei 2017

Mosselen aan de Maas kent een nieuwe opzet én een nieuwe naam. Port Exhibition Rotterdam wordt georganiseerd - op woensdag 11 en donderdag 12 mei - op het voormalige RDM-terrein. Met ruim 5.000 vierkante meter wordt het groter dan ooit en dat betekent dat er heel veel meer deelnemers zijn. Ideaal dus om te netwerken en Van der Mark zorgt dat het net zo gezellig is als de voorgaande edities. Bezoek onze stand en scoor een gesigneerde portie Dikke Duim Dichtsels.

Feestavond met Just Franky én jubilarissen

11 maart 2017

Het was een geslaagd feest waarbij alle medewerkers en hun  partners van de partij waren. Just Franky zong de avond aan elkaar. Het eten was van grote klasse, de sfeer optimaal én we hebben de jubilarissen en pensionista gehuldigd. Michel Sluimer is 12,5 jaar in dienst, Hans Beije 25 jaar en Gert van Brakel 35 jaar! Rien van Rij is met pensioen gegaan en Bert van Akkeren en Izaak de Baat zullen hem in de loop van dit jaar volgen. Terecht stonden de schijnwerpers deze avond op dit zestal gericht. Gefeliciteerd en bedankt voor jullie inzet!

Wagenpark opnieuw uitgebreid

25 januari 2017

Het aantal klanten waarvoor we mogen rijden groeit en dus laten we het wagenpark in hetzelfde tempo meegroeien. We hebben wederom twee nieuwe trucks en een aantal opleggers aangeschaft én we rijden reclame om de Hoeksche Waard te promoten.

Gelukkig nieuwjaar, nieuwe klanten én trailers

13 januari 2017

2016 was een goed jaar. De eerste investeringen van 2017 zijn alweer gedaan. We hebben twee spiksplinternieuwe Schmitz Trailers in gebruik genomen, ook om de nieuwe klanten die voor VDM hebben gekozen goed te kunnen bedienen.

Nu ook 10 dockshelters in Rotterdam

1 oktober 2016

We groeien door en dat maakt dat we de opslagcapaciteit verder hebben vergroot. Aan de Abel Tasmanstraat 11 in Rotterdam Albrandswaard - op een steenworp afstand van de A15 - hebben we nu ook 4.000 vierkante meter magazijnruimte en tien dockshelters. Zo vergroten we onze slagkracht! 

Bezoek ons tijdens de Transport & Logistiek beurs

29 november t/m 1 december 2016

We zouden uiteraard ook dit jaar weer op Mosselen aan de Maas staan, maar die slaan een jaartje over dus daar zien we u pas weer bij de editie van 2017. Wel zijn we met een mooie stand aanwezig tijdens de Transport & Logistics beurs in Ahoy.

ITH Complast en Pack-It kiezen voor VDM

7 juli 2016

Van der Mark (VDM) gaat alle op- en overslagactiviteiten inclusief de transporten van ITH Complast en Pack-It coördineren. De samenwerkingsovereenkomst is op 1 juli 2016 officieel bekrachtigd en per 1 januari 2017 zullen alle logistieke activiteiten zijn overgeheveld. 

Vergevorderde uitbreidingsplannen

5 juli 2016

In Oud-Beijerland beschikt VDM al over ruim 13.000 vierkante meter aan magazijnruimte en momenteel loopt de vergunningsaanvraag voor de nieuwbouw van 3.000 vierkante meter extra opslagruimte. “Dit past in onze groeistrategie,” zo verklaart Simon van der Mark de nieuwbouwplannen.

Haringparty goed voor 9.000 euro

4 juli 2016

Terwijl er gewoon werd doorgewerkt - logistiek gaat immers altijd door - genoten de honderden bezoekers van de eerste nieuwe haring. Er was een veiling voor het goede doel. Twee goede doelen! Het hospice Hoeksche Waard en Tour for Life kregen beide een cheque van maar liefst 4.500 euro uitgereikt. Corriena van der Mark had het hoogste bod voor het vaatje Hollandse nieuwe haring zodat heel VDM the day after nog kon nagenieten.

Hippische Dagen Strijen, wij zijn erbij!

1 juli 2016

Voor het zesde jaar op rij is VDM sponsor - onder andere met de gele jurywagen die altijd in de paardenbak staat - van de Hippische Dagen in Strijen. Dit driedaagse spektakel dat op 1, 2 en 3 juli wordt georganiseerd op het landgoed aan de Broekseweg 8 biedt een keur aan activiteiten waaronder de grootse Outdoor Summer Fair. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen, zelfs als je helemaal niks met paarden hebt.

Tweede Haringparty Hoeksche Waard dit jaar bij VDM

30 juni 2016

Op donderdag 30 juni 2016 wordt van 17.00 tot 20.00 uur de 2e Haringparty Hoeksche Waard georganiseerd voor ondernemers. De locatie dit jaar? VDM aan de James Wattstraat 2 in Oud-Beijerland.

Fotocompilatie, 6 jubilarissen en aanbouwplannen

6 april 2016

We zijn nog in gesprek met de instanties, maar we hebben het voornemen om 3.000 vierkante meter aan te bouwen aan het bestaande magazijn. De plannen werden toegelicht tijdens de personeelsvergadering op zaterdag 2 april.  Aansluitend was er een feestavond waarbij Izaak de Baat, Bram Hazelbag, Trevor Green, Nelis van Steensel, Gerrit Oostdijck en Peter Slabbekoorn - allemaal 12,5 jaar in dienst - in het zonnetje werden gezet. Er was muziek en een Oostenrijks buffet en alom bewondering voor een gigantisch fotodoek met daarop de hele historie, heden én toekomst van VDM.

Zaterdag 2 april personeelsvergadering en -feest

2 april 2016

Zaterdag 2 april hebben we na de jaarlijkse personeelsvergadering een gezellige personeelsavond waarvoor een gedeelte van het magazijn wordt omgetoverd tot een heuse feestzaal. Alle partners zijn als altijd van de partij bij dit soort gebeurtenissen. Simon van der Mark: "Veel van onze chauffeurs rijden internationaal en dat kan enkel met een stabiel thuisfront en dus is het niet meer dan logisch dat ze ook welkom zijn bij de jaarvergadering. En aansluitend vieren we een feestje en zetten we weer een aantal jubilarissen in het zonnetje."

Chips op wielen

11 februari 2016

Zoals al aangekondigd rijden we tegenwoordig ook voor Hoeksche Chips. Om de samenwerking extra glans te geven en heel Nederland dagelijks van dit smaakvolle product te laten proeven, zijn er twee wagens volledig in stijl verpakt.

Nu ook fijndistributie voor Kogros

1 februari 2016

Al sinds 2007 mogen wij rijden voor Kogros, een van de grootste zelfstandige tegelgroothandels en -importeurs van Nederland. Onze inspanningen over de grens - veelal naar Italië en Spanje - worden gewaardeerd en voortaan mogen we ook de fijndistributie in Nederland verzorgen.

Hoeksche Chips kiest voor Van der Mark

7 januari 2016

Ambachtelijke boerderijchips uit de Hoeksche Waard. Hoeksche Chips, inmiddels verkrijgbaar in meer dan 1000 winkels én als exclusieve snack in de lucht. Met ingang van dit nieuwe jaar mag Van der Mark Transport de landelijke distributie verzorgen en daar zijn we uiteraard trots op.

Het wagenpark van VDM wordt steeds milieuvriendelijker

4 januari 2016

Vanwege het almaar toenemend aantal bezorgadressen hebben we voor de Beneluxdistributie geïnvesteerd in twee nieuwe milieuvriendelijke Iveco trekkers. Simon van der Mark: “Zo kunnen we de dagelijkse distributie door heel Nederland - én over de landsgrenzen - nog efficiënter plannen en groener dan ooit in goede banen leiden.”

Warehouse weer met 2000 m² uitgebreid

4 november 2015

Begin van het jaar maakten we melding van onze nieuwe Douaneloodsactiviteiten en dat - in combinatie met de AEO-certificering - werpt zijn vruchten af. We hebben onze beveiligde warehouseruimte wederom met 2000 vierkante meter vergroot en het einde is nog lang niet in zicht.