Het laatste nieuws

VDM stoofvleespan

Vrijdag was de ‘vette-hap-dag’, tegenwoordig is het verrassend lekker

23 februari 2024

Jarenlang bezorgde de plaatselijke patatbakker op vrijdag kilo’s friet, tientallen frikadellen en andere vette snacks. Op een dag was de boodschap dat we nog wel konden bestellen - heel graag zelfs - maar het voortaan zelf af moesten halen. Geen probleem, maar nou wil het toeval dat we ongeveer een jaar terug bij VDM een nieuwe interieurverzorgster hebben aangenomen en die houdt van kokkerellen. Dus sinds een jaar verwent Cisca Eier ons allemaal regelmatig met haar baksels en elke vrijdag serveert ze alle smulpapen van VDM iets verrassend anders. Van een broodje hamburger of nasi, tot rijkgevulde erwtensoep, spaghetti en stamppotten. Op vrijdag 23 februari stond er stoofvlees met verse friet op het menu. Ditmaal had Simon van der Mark zelf in de keuken gestaan, of eigenlijk in zijn blokhut thuis met megabrander waar hij ook zijn visjes bakt. “Leuk om te doen en iedereen te zien genieten. Het recept? Zes kilo rundvlees, 12 uien en de rest is het geheim van de kok.”

VDM chassis 2024

Twee nieuwe chassis en een hypermoderne dubbele schuifpoort

25 januari 2024

We hebben geïnvesteerd in twee extra chassis én in een nieuwe schuifpoort die toegang verleent tot het terrein waar we ons wagenpark stallen. Twee nieuwe chassis snapt iedereen, die hebben we nodig om nog meer containers te kunnen vervoeren. Maar wat moet je met een nieuwe dubbele schuifpoort? De oude poort hadden we al een tijdje en liep niet meer zo heel soepeltjes én werd recentelijk ook nog eens kapotgereden door een bezoekende chauffeur, dus we moesten wel. Dan ook gelijk maar goed, want deze nieuwe toegangspoort is volledig programmeerbaar en door onze chauffeurs met de GSM te openen en te sluiten. Da’s wel zo makkelijk én veilig!

VDM gewz

Naar de fysio? Nee, de fysio komt naar ons!

19 januari 2024

Iedereen heeft weleens een pijntje en dat gaat zeker niet altijd vanzelf en vaak ook niet snel genoeg naar je zin over. Als je niet oppast dan kan het zelfs tot langdurige klachten leiden en lastig worden om je werk nog goed uit te voeren. Dat geldt voor mensen die fysiek zwaar werk verzetten, maar ook voor mensen met zittende beroepen. Verkeerd tillen, fout zitten, of gewoon een keertje pech en je bent de pineut en dan is een bezoekje aan een fysiotherapeut vaak de remedie. Bij VDM willen we dat voor zijn. “We hebben afspraken gemaakt met Gezonde Praktijken. Elke vrijdagmiddag komt Lennert Taal - of een van zijn collega’s - bij ons op de zaak langs om mensen de gewenste behandeling en adviezen te geven,” vertelt Patricia van der Mark die de afsprakenagenda beheert. “Het is heel laagdrempelig en mensen maken er veelvuldig gebruik van. Het helpt om fit te worden én fit te blijven. We doen dit nu iets maar dan een jaar en het toch al lage ziekteverzuim is hierdoor verder afgenomen.”

VDM rustburcht

Oud nieuws én nieuwjaarsreceptie

06 januari 2024

Terugkijkend naar 2023 kunnen we stellen dat het een goed jaar is geweest voor VDM. We mogen werken voor een keur aan trouwe klanten en we hebben de nodige nieuwe relaties verwelkomd waaronder één hele grote partij in de voedingsmiddelindustrie. Dat is een gezonde basis om op verder te bouwen. Het wagenpark is uitgebreid en vernieuwd en qua bezetting hebben we niet te klagen. “Iedereen heeft zich van zijn beste kant laten zien en gezorgd dat we ook redelijk soepel konden doorwerken tijdens de wekenlange afsluiting van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel,” betoogt Simon van der Mark lovend. Voldoende redenen om op zaterdagmiddag 6 januari het glas te heffen tijdens de goedbezochte nieuwjaarsreceptie (als altijd perfect gecaterd door Restaurant De Rustburcht. “De beste wensen voor 2024!”

VDM toegang 2023

 Met QR code naar binnen

19 november 2023

VDM staat erom bekend dat iedereen er altijd welkom is en dat je er zo kunt binnenlopen. Dat is en blijft zo, maar we hebben recentelijk - onder andere als verplichting vanuit de ISO-audit - een bezoekersregistratiesysteem in gebruik genomen. Voortaan moeten mensen zich dus in de hal even aanmelden. “Dan kun je kiezen voor een schriftje waarin je je naam moet neerpennen, maar als we dan toch bezig zijn dan doen we het liever gelijk goed,” zegt Patricia van der Mark. Het systeem is uiterst gebruikersvriendelijk met een goed leesbaar kleurenscherm en alles wijst zich vanzelf. “Wanneer we weten dat iemand langskomt dan sturen we vooraf alvast een QR-code toe. Bij binnenkomst even scannen en klaar. Het dient meerdere doelen, maar onder andere voor de BHV is het handig te weten wie er in  het pand zijn en zo zijn er nog wel wat voordelen te bedenken. Het bevalt zo goed dat we het binnenkort in al onze panden gaan toepassen.”

VDM boutmiddag 2023

 Het Vijfde Wiel draait voor leuke prijzen

14 november 2023

Zaterdag 14 november organiseerde de Personeelsvereniging Het Vijfde Wiel wederom een gezellige boutmiddag. Ruim 150 bezoekers waren op het evenement afgekomen en er waren dermate veel prijzen dat velen met iets leuks/lekkers naar huis gingen. De sfeer was goed, net als de catering. De opbrengst - die geheel ten goede komt van de PV-kas - wordt in de loop van volgend jaar weer gebruikt om een leuk personeelsuitje te organiseren.

VDM trailer 2023 11 meter

Een nieuwe trailer van 11 meter lang mét zware laadklep  

01 november 2023

De kop boven dit nieuwsitem is eigenlijk volledig ladingdekkend en daar hoeven we weinig meer aan toe te voegen. Deze  nieuw geleverde trailer met laadklep wordt door ons vooral gebruikt om zware machines te vervoeren. Zo hebben we voor elk ladingtype de passende transportmiddelen in  huis.

VDM BHV 2023

BHV is meer dan brandjes blussen

20 oktober 2023

Bedrijfshulpverleners zijn het betrouwbare eerste aanspreekpunt voor EHBO, brand en ontruiming  levensreddend handelen, reanimatie met een AED etc.  Bij Van der Mark Transport hebben we heel wat BHV’ers rondlopen en die zijn recentelijk weer getraind, want jaarlijks moeten we op herhaling. Op het parkeerterrein oefenden ze het bestrijden van een beginnende brand. Hopelijk hoeven ze niet al te vaak in actie te komen, maar het is fijn dat we deze pro’s in huis hebben.

VDM Bierfest

12.000 bierpullen

07 oktober 2023

Het Hoekse Tentfeest en het Hoekse Bierfest in Strijen - op respectievelijk vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober - zijn een begrip in de regio. Wij verzorgden wederom het transport, waaronder maar liefst 12.000 bierpullen. Op de vrijdagavond waren we zelf ook met 50 man van VDM van de partij. Simon van der Mark maakte het niet al te bont, want de volgende ochtend vertrok hij in alle vroegte samen met Henk van  der Meer voor de Ralley du Maroc waarover later meer in een volgende nieuwsflits. Op zaterdagavond liep iedereen in lederhosen en dirndl en opende Patricia van der Mark samen met haar vriendin Donna Plomp het lokale Oktoberfeest door het eerste vat aan te slaan. En daarna volgden nog vele vaten. Ook deze tiende jubileumeditie kan de boeken in als een zeer geslaagd festijn en wij zijn trots dat we voor de tiende keer op rij het vervoer mochten regelen.

VDM 3 truck 2023

Drie gloednieuwe, blinkende trucks

29 september 2023

Goed materieel is essentieel om onze klanten dagelijks goed te bedienen en onze mensen verdienen een veilige wagen voorzien van alle moderne gemakken om hun werk goed te kunnen te doen. We hebben onze vloot weer vergroot, ditmaal met drie DAF XF 480’s voor dagelijks binnenlandvervoer. Robert, John en Arie zijn zeer te spreken over hun nieuwe trucks en wij wensen hen natuurlijk heel veel veilige kilometers toe.

VDM Mosselen

Mosselen aan de Maas was top, opmaat naar meer …

21 september 2023

Sinds jaren staan we als VDM op Mosselen aan Maas met onze eigen stand én eigen biertap en dat staat garant voor veel gezelligheid. Ook dit jaar waren we present in het prachtige beurspaviljoen op de kade voor de ss Rotterdam. We deelden de vloer met Uitzendbureau In Person en we mochten als altijd veel vaste relaties begroeten. “En we hebben veel nieuwe contacten gelegd,” vertelt een enthousiaste Simon van der Mark. “Dit is een waanzinnig leuk evenement, maar op de een of andere manier wil dat nog niet bij iedereen landen. Volgend jaar is de tiende editie (op 18 en 19 september 2024) en ik ga proberen om dan een eigen Hoeksche Waard Plein te boeken. Ja, we zijn een eiland en daar zijn we trots op, maar we moeten ons niet als teruggetrokken eilandbewoners gedragen. We hebben zoveel te bieden en dat moeten we laten zien! Dus als je erbij wilt zijn, stuur me dan een mailtje.”

VDM heinenoord lichter

Heinenoordtunnel dicht? “Dan beginnen we gewoon heel vroeg”

10 augustus  2023

De afsluiting van de Haringvlietbrug ligt achter ons. Al met al was dat met de nodige creativiteit van onze planners én de flexibele instelling van onze chauffeurs alleszins redelijk te doen. De komende tijd hebben we een nog iets grotere uitdaging, want de Heinenoordtunnel is dicht voor groot onderhoud - van 7 augustus tot 1 september - en dat zal heel wat omrijden en files opleveren. “Het moet nou eenmaal gebeuren,” reageert Simon van der Mark nuchter. “Als we dit eens in de 50 jaar voor onze kiezen krijgen dan kan ik daar goed mee leven. We zorgen dat we ’s avonds al laden zodat we voor dag en dauw kunnen vertrekken en de ergste files voor zijn.” Zijn zoon Tom reageert al even opgewekt: “Heinenoordtunnel dicht? Dan beginnen we gewoon nog wat vroeger.” Op Facebook deelt Tom van der Mark regelmatig mooie foto’s van onderweg, dus wie van wielen houdt moet maar eens kijken.

VDM haringparty 2023 nieuwe

Haringparty trekt ruim 250 bezoekers

5 juli  2023

Als haringen in een ton, zo druk was het op woensdag 5 juli tijdens de haringparty bij VDM. Gelukkig leent de feestelijke ruimte aan de Jan van der Heijdenstraat 13 zich goed voor zo’n groot gezelschap en met dit mooie weer werd ook de ommuurde buitentuin volop gebruikt. De opening werd verzorgd door burgemeester Aptroot die zelf ook zichtbaar genoot van zoveel gedreven ondernemers bij elkaar én van een vers harinkje. In tegenstelling tot voorgaande jaren was dit keer de toegang niet gratis, alle bezoekers hadden een entreekaartje gekocht. “Wat mij betreft mag iedereen zo naar binnen,” reageerde Simon van der Mark, “maar op deze manier is er een mooi bedrag overgemaakt aan Stichting Droomhuis Hoeksche Waard en het Hospice Hoeksche Waard en dat draag ik een warm hart toe dus het is prima zo.” In 2018 fietste Simon samen met zijn zwager Jan Kranendonk maar liefst 16.225 euro bij elkaar voor het hospice (red.). 

Afbeelding van WhatsApp op 2023 06 08 om 10.50.22

In ouwe Dafjes op pad met PV Het Vijfde Wiel

20 mei 2023

VDM heeft een actieve personeelsvereniging die het hele jaar door leuke activiteiten organiseert. Op 20 mei stond het jaarlijkse uitje gepland en als altijd werd er groots uitgepakt. Met zijn allen ontbeten we in Brasserie De Greup in Mijnsheerenland, daarna met de bus naar Luttelgeest waar allemaal oude - maar zeer goed geconserveerde - Dafjes klaarstonden voor een uitdagende puzzelrit. Na een rondvaart door het pittoreske Giethoorn en een uitgebreide lunch, allemaal weer de Dafjes in voor het laatste stuk van de puzzeltocht. In de touringcar terug was iedereen blij met de ruime zitplaatsen, want met zijn vieren in een Dafje is leuk maar toch ook wel krapjes. We eindigden waar we begonnen, met een afsluitend etentje bij De Greup. Een absolute topdag om nooit te vergeten.

Afbeelding van WhatsApp op 2023 06 08 om 11.25.02

De administratieafdeling is in het nieuw gestoken

01 mei 2023

Na jarenlange trouwe dienst zijn Hans Bosch en Gerrit van Brakel afgezwaaid. De twee oudgedienden genieten van hun welverdiende pensioen. Op de administratie gaan we ze missen en dat was reden om prominent een kom met vissen - Gerrit en Hans - te plaatsen zodat ze toch een beetje bij ons zijn. Het was een mooi moment om gelijk de hele administratie even grondig aan te pakken. Meubilair, een lik verf én gelukkig ook een aantal nieuwe krachten zodat we weer jaren vooruit kunnen.

Afbeelding van WhatsApp op 2023 06 08 om 11.01.22

Hoeksche Waardse Truckersrit op Koningsdag is mooie traditie

27 april 2023

Blije gezichten alom, bij de passagiers die mee mochten rijden én bij de chauffeurs. “Dit is toch geweldig,” vertelt een enthousiaste Tom van der Mark. “Hier doen we het voor. Een rondje over het eiland met allemaal collega’s die het hart op de goede plek hebben.” Een stoet van - naar schatting - 125 toeterende trucks, met aan boord op de bijrijdersstoel (veelal jonge) mensen met een beperking. “Wij zitten dagelijks achter het stuur, maar voor die mensen is dit een jaarlijks hoogtepunt, een lichtpuntje waar ze intens van genieten.”

Overdrivehilux

Vijf nieuwe trailers, een paar scooters én vier rallywagens ...

13 april 2023

Er zijn weer vijf nieuwe trailers (Kögels) onderweg en we hebben een paar scooters aangeschaft. Niet omdat we voortaan ook pizza’s gaan bezorgen, maar om collega’s de kans te geven toch naar de zaak te kunnen komen als de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug er even uit liggen. Simon zit zelf de komende weken achter het stuur. Team Bastion doet namelijk mee aan de MDC2023 (Morocco Desert Challenge) en Simon en Henk van der Meer besturen de twee trucks die de vier rallywagens en alle benodigde equipment naar Marokko brengen. “We rijden de hele route mee voor support onderweg als het nodig is en we hebben alles bij ons om elke avond bivak te kunnen maken voor het team. Ouderwets zandhappen, zin in.”

Met denken in oplossingen kom je het verst

13 maart 2023

We wonen en werken op een eiland en dat zullen we weten ook. Doorgaans prima bereikbaar, maar met alle werkzaamheden aan de Haringvlietbrug én de Heinenoordtunnel, moet je als ondernemer de komende periode creatief plannen. “Alleen maar roepen dat het ellende is, daar schiet je helemaal niets mee op,” zegt een altijd positieve Simon van der Mark. “Het is nou eenmaal zo, eens in de vijftig jaar krijgen we dit voor ons kiezen en dat is dus even doorbijten en dan kunnen we weer jaren vooruit.” Zelf is hij actief betrokken en denkt mee met Rijkswaterstaat en de Provincie om te bekijken wat er voor maatregelen getroffen kunnen worden om de pijn voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. “Er wordt gekeken naar extra P&R en er gaat tijdelijk weer een veerpont varen. Het is even behelpen, maar sommige mensen doen alsof de wereld vergaat en zo erg is het allemaal ook weer niet. Bij VDM gaan we de komende tijd meer ’s nachts en heel vroeg rijden om de files voor te zijn. Voor ons personeel hebben we een paar scooters aangeschaft zodat mensen van verder weg met het pontje toch naar hun werk kunnen komen en we zetten een pendelbusje in. Met denken in oplossingen kom je het verst.”

Dubai was even het handelscentrum van de wereld

24 februari 2023

Frank de Galan bezocht de Gulfood 2023 (van 20 - 24 februari) in Dubai. Op dit grootste mondiale Food & Beverage event met ruim 5000 standhouders uit meer dan 125 landen komt de hele wereld samen. Het is dus ideaal om daar in een paar dagen tijd al onze buitenlandse relaties te ontmoeten én het biedt kansen voor nieuwe contracten. Een bezoek als dit past bij onze internationale groeiambitie.”

Rijdende visitekaartjes

31 januari 2023

De afgelopen periode hebben we niet alleen vier spiksplinternieuwe DAF XG+ trucks in gebruik genomen, maar ook vijf nieuwe Kögel schuifzeiltrailers. Daarmee hebben we het wagenpark naar een nog hoger niveau getild en zijn we weer helemaal bij. Sterker nog, we liggen voor op menig ander in onze sector en dat wordt gezien. Het heeft een magnetische aantrekkingskracht op beroepschauffeurs die steeds vaker de afslag nemen naar Van der Mark. “Maar we kunnen er nog wel een paar gebruiken, dus als je in een state-of-the-art truck wilt rijden dan moet je bij ons starten,” zegt Simon van der Mark wervend. Ook op het gebied van BHV hebben we een slag gemaakt. We hebben nog meer mensen laten trainen, ook omdat we steeds meer panden hebben en dan moet je zorgen dat overal de veiligheid gegarandeerd is.

VDM nieuwjaar neiuw belicht

Nieuwjaarsreceptie VDM druk bezocht

11 januari 2023

De traditionele Nieuwjaarsreceptie - op dinsdag 10 februari - van de gezamenlijke ondernemersverenigingen werd druk bezocht en alom geprezen. Op het podium een toost op het nieuwe jaar en verder weinig toespraken zodat er volop tijd was om bij te praten, want we hebben elkaar te lang niet gezien. De locatie (aan de Jan van der Heijdenstraat 13 in Oud-Beijerland) doet niet onder voor welke feestgelegenheid ook in de Hoeksche Waard en er werd al serieus geopperd om er een concertzaal van te maken. Dat gaat Simon van der Mark net iets te ver, want dat valt lastig te combineren met de dagdagelijkse logistieke activiteiten in de achterliggende magazijnen, maar dat er vaker netwerkbijeenkomsten georganiseerd gaan worden dat staat als een paal boven water. 2023 is goed begonnen en samen maken we er een succesvol jaar van!

HW haring party

Nieuwjaarsreceptie van de ondernemersverenigingen bij VDM

10 januari 2023

Corona was vorig jaar nog de grote spelbreker, maar het is weer tijd voor een feestje. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen we dinsdagmiddag 10 januari proosten op het nieuwe jaar. Samen met alle ondernemersverenigingen in de Hoeksche Waard organiseren we de traditionele Nieuwjaarsreceptie aan de Jan van der Heijdenstraat 13 in Oud-Beijerland. Onze deuren gaan open om 17.00 uur en aanmelden kan via de ondernemersverenigingen. Zij verzorgen de administratie, wij de locatie en de bubbels.

Kerstfeest op een toplocatie

17 december 2022

Het is traditie dat we kerst vieren met het personeel (plus partners) in de voor de gelegenheid omgebouwde loods. Dit jaar maakten we een uitstapje naar het naastgelegen pand dat we sinds begin van het jaar erbij hebben en wat een perfecte eventlocatie is gebleken. Iedereen keek zijn ogen uit. Het Rotterdamse Restaurant Rustburcht - onze huiscateraar - zorgde voor heerlijke hapjes en drankjes en het werd een geweldige avond om nooit te vergeten. Allemaal tevreden naar huis met een riant kerstpakket. Fijne feestdagen!

Twee nieuwe state-of-the-art trucks voor containervervoer

01 december 2022

Ze gaan pas rijden per 1 januari, maar ze staan nu al te pronken. Twee glimmende trucks met alles erop en eraan. Tom van der Mark en Jaron Morée kijken er nu al naar uit. Simon van der Mark: “Containervervoer wordt voor ons steeds belangrijker en daarom hebben we twee extra trucks aangeschaft. Tom en Jaron hebben zelf de  opties uitgekozen zodat het helemaal de uitvoering is geworden die zij zelf wensen. Je eigen huis wil je ook naar je eigen zin inrichten en voor chauffeurs die dagelijks onderweg zijn is een truck als een eigen huis. Veel veilige kilometers gewenst allebei!”

Nieuwe truck en er is nog meer onderweg 

01 november 2022

Het wagenpark van VDM wordt constant uitgebreid en vernieuwd. De recentelijk afgeleverde DAF XG+ heeft maar liefst 530 PK. Het vlaggenschip van DAF is uitgerust met alle denkbare opties voor extra comfort, styling en multimedia. Dit is dé nieuwe standaard voor veiligheid voor chauffeurs en overklast iedere truck in de markt. “De extra ruimte in de cabine is natuurlijk uiterst relaxt als je lange internationale ritten maakt,” verklaart Simon van der Mark de aanschaf van de nieuwe aanwinst. “En er is nog meer nieuw materieel onderweg, dus wordt vervolgd.”

Zandhappen in Marokko

06 oktober 2022

Het Bastion Hotels Dakar Team reed verdienstelijk mee tijdens de Rallye du Maroc 2022. Het rallyteam wist zich ondersteund door Simon van der Mark en Henk van der Meer die beiden met hun VDM servicetruck met oplegger duizenden kilometers aflegden. “Al-Ajoen is ruim 4.100 kilometer rijden en was de verste bestemming. De wegen zijn niet altijd even best, dus het vereist wel wat stuurmanskunst, maar het afwisselende onherbergzame landschap is fenomenaal. De teamspirit in het bivak was altijd opperbest. Dus je moet wel goed opletten onderweg, maar het voelt ook wel echt als ontspanning,” zegt een bruingebrande Simon tevreden. 

Vdm cannes website

3 dagen Cannes, 3 dagen netwerken

03 oktober 2022

Het buitenland is voor VDM heel belangrijk en ook daar moeten we dus onze contacten warm houden. “De TFWA World Exhibition & Conference 2022 in Cannes is hiervoor de ideale gelegenheid,” zegt Frank de Galan, die samen met Patricia van der Mark de beurs bezocht. “Heel de wereld komt hier samen, dus dit is de place to be als je efficiënt wilt netwerken.”

Kom kijken bij VDM tijdens de Hoeksche Inspiratiedag op zaterdag 8 oktober

28 september 2022

Onze gele vrachtwagens zie je regelmatig rondrijden, maar we doen nog heel veel meer dan transport en distributie. Wil je weten hoe het eraan toegaat bij een veelzijdig logistiek bedrijf als Van der Mark? Kom dan langs tijdens de Hoeksche Inspiratiedag op zaterdag 8 oktober. Van 10.00u tot 16.00u staan onze deuren aan de James Wattstraat 2 wagenwijd open. Met plezier leiden we je rond, je kunt een rondje meerijden in een truck en zelf - onder deskundige begeleiding - een oplegger beladen. Misschien raak je na een kijkje achter de schermen zo enthousiast voor dit mooie vak, dat je erin door wilt. Bekijk in dat geval even de vacatures op de site of spreek ons tijdens de Inspiratiedag direct aan. Maar ook als je gewoon wilt weten wat wij nou elke dag doen, is een bezoekje op zaterdag zeker aan te raden. Wij garanderen je dat het de moeite waard is! Je kunt deze dag bij meerdere bedrijven binnenkijken, maar voor VDM volg je de lucht van verse popcorn en enjoy!

Jaron en Gilliano zijn terug van weggeweest

01 september 2022

Na hun stage werkten Jaron Moree en Gilliano Orie al enige tijd bij VDM, maar jong als ze zijn wilden ze eerst nog even de wereld verkennen. Sinds kort zijn  ze terug aan boord en daar zijn we heel blij mee, want jonge chauffeurs mét ervaring daar jaagt de hele transportsector op. We wensen jullie heel veel veilige kilometers! 

Ons IFS-certificaat is verlengd en dat is goed nieuws voor onze food-klanten

24 juni 2022

Twee jaar terug heeft Van der Mark het IFS-certificaat ontvangen en recentelijk was de tussentijdse audit die we - venzelfsprekend - met glans doorstaan hebben. VDM voldoet aan de strenge eisen van IFS Logistics (versie 2.3). De scope van het certificaat betreft de opslag en het transport van (ambient) voedingsmiddelen en non-food producten. Het IFS-certificaat is een bevestiging dat wij de risico’s betreffende voedselveiligheid in ons magazijn en tijdens het transport onder controle hebben en dat is belangrijk voor onze relaties die actief zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Het is een extra waarborg dat hun producten bij VDM in goede en veilige handen zijn.

Haringparty,  door ondernemers voor ondernemers, groot succes

17 juni 2022

Op vrijdag 17 juni stonden onze deuren wagenwijd open en aan alles merkte je dat de mensen hiernaar hadden uitgekeken. Netwerken onder het genot van de allerlekkerste haring, schuimend bier en sappige hamburgers voor de niet-visliefhebbers. Buiten was het tropisch, maar deze toplocatie - het voormalige Dylan pand, nu Van der Mark Logisch in Logistiek - was heerlijk gekoeld en ook in de binnentuin was het prima toeven. De toegang was gratis met dank aan een aantal sponsoren zoals In Person, Comfort Touring en natuurlijk Van der Mark Transport. "We kijken met heel veel plezier terug op een zeer geslaagd evenement en wat ons betreft maken we er een jaarlijkse traditie van," zegt Simon. "Dit is het ideale begin van de zomer!"

11.000 m² extra opslag, openingsfeestje in oude pand Dylan

20 mei 2022

Wat doe je als de buurman verhuist en je zelf uitbreidingsplannen hebt? “Dan hoef je niet lang na te denken,” zegt Simon van der Mark. “Wij hadden behoefte aan extra opslagcapaciteit en de nieuwbouwtekeningen werden al geactualiseerd, maar dit was een unieke kans én snel te realiseren.” Het oude pand van Dylan aan de Jan van der Heijdenstraat 13, dus pal naast het hoofdkantoor van VDM, wordt sinds begin mei gehuurd door VDM en daarmee hebben we in één klap 11.000 vierkante meter loodsoppervlak extra. “Dylan handelt in stalen buizen, fittingen en flenzen, dus we hebben eerst met wat hulptroepen waaronder enkel pensionado’s, het pand van onder tot boven schoongemaakt, maar inmiddels staan de eerste stellingen en is het warehouse vol in bedrijf.” Op vrijdag 20 mei was er een bescheiden openingsfeestje, met hapjes en drankjes en heel veel geïnteresseerde bezoekers. Omdat het zo groot is, verzorgde Simon per golfkarretje rondleidingen. “Met straks zo’n 12.000 extra palletplaatsen kunnen we voorlopig weer even vooruit,” zegt Simon van der Mark tevreden.

Klaar voor een nieuw jaar, een jaar zonder lockdowns als het even kan

20 januari 2022

We hebben twee nieuwe trucks van het type DAF XF Space Cab in gebruik genomen voor binnenlandse ritten. Bovendien zijn er nog twee Super Space Cabs onderweg voor internationaal transport. Zo verjongen we onze vloot constant en zorgen we dat alles in place is om optimaal ons werk te kunnen doen. In 2021 hebben we niet alleen in materieel en extra opslagruimte geïnvesteerd, maar ook in mensen. We hebben ons op belangrijke strategische posities weten te versterken en dat maakt dat we klaar zijn voor de toekomst. “Hopelijk een toekomst zonder corona, maar in elk geval zonder lockdowns,” reageert Simon van der Mark. “Plots open en dus snel bevoorraden en dan weer langer opslaan omdat alles voor onbepaalde tijd dicht moet, dat vraagt om flexibiliteit en snel schakelen én frustreert je planning.” Voor VDM was 2021 al met al nog wel een acceptabel jaar, maar dat komt vooral omdat retail en food goeddeels gewoon doordraaiden. “Toch hebben veel bedrijven ingeteerd en is het vet wel van de botten. Als we de economie weer willen laten groeien dan moet alles snel als vanouds open. Dat moet denk ik ook kunnen nu corona redelijk beheersbaar lijkt. Wij zijn er in elk geval klaar voor.”

Gerrit van Brakel startte 40 jaar terug als chauffeur

04 januari 2022

Taart, felicitaties en heel veel lovende woorden voor Gerrit van Brakel, die zijn 40-jarig jubileum vierde. Hij startte als binnenlandchauffeur en zodra Van der Mark de grens overging, ging hij internationaal rijden. Daarna is Gerrit op kantoor aan de slag gegaan en verzorgde jarenlang met Simon de planning. “Dat was een mooie tijd,” vertelt Gerrit, “soms best stressvol, maar we hebben wat afgelachen samen.” Simon beaamt hoe ze regelmatig in een deuk lagen. “Als we typetjes speelden dan kwamen we niet meer bij. Gerrit is een geweldig fijne kerel, loyaal en niet te vergeten enorm sportief.” Als het even kan dan komt de jubilaris op de fiets naar de zaak en in zijn vakanties fietste ie zelfs met zijn vrouw helemaal naar Denemarken en Frankrijk. Tegenwoordig werkt Gerrit op de administratie en daar hopen we nog jaren van zijn kennis en humor te mogen genieten.

Internationaal netwerken

25 oktober 2021

Voor onze chauffeurs zijn de grenzen, ook in coronatijd, nooit dicht geweest. Transport gaat immers altijd door. We reden én rijden op alle bestemmingen, uiteraard met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen. Door de (inmiddels weer teruggedraaide) versoepelingen konden we ook weer klanten en conferenties in het buitenland bezoeken, zoals eind oktober de TFWA World Exhibition in Cannes. “Tegenwoordig kan er veel op afstand en je hoeft zeker niet altijd face-to-face afspraken te maken. Voor de goede relatie is het echter wel wenselijk om af en toe aan tafel te kunnen zitten en dan reis ik met plezier naar Madrid of waar ook ter wereld,” zegt Frank de Galan. “Het bezoek samen met Simon van der Mark aan de beurs in Cannes in het kader van onze AGP-activiteiten, leverde zinvolle nieuwe inzichten én een aantal nieuwe klanten op.”

René de Baat is de veiligste chauffeur van Nederland

25 september 2021

Onze collega René de Baat (39) heeft op zaterdag 25 september de titel ‘Veiligste chauffeur van Nederland’ in de wacht gesleept. De prestigieuze wedstrijd werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door verzekeringsmaatschappij TVM.
Op het TT Circuit in Assen was René de sterkste van de 25 finalisten, waaronder zijn eigen inmiddels gepensioneerde vader Izaak. “In de voorrondes gaat het onder andere over verkeerstheorie en zijn er reactietesten, in de finale gaat het naast theorie vooral over de beheersing van je voertuig,” vertelt een trotse René. “Er wordt gekeken naar behendigheid, maar vooral ook hoe veilig je dat doet en of je alle veiligheidsmaatregelen in acht neemt.” De loeizware beker neemt hij niet mee op zijn buitenlandreizen voor VDM, maar staat als pronkstuk bij hem thuis in Klaaswaal.” Van harte René! 

De markt trekt aan, we hebben het druk én alles wordt duurder!

10 augustus 2021

Sinds corona is alles anders. Het is een tijd die gekenmerkt wordt door onzekerheid omdat in de wereldwijde logistieke keten vertrouwde schakels soms plots niet meer zo betrouwbaar blijken. Charters die ineens niet meer komen opdagen, de zeevrachttarieven voor een container rijzen de pan uit, de prijs van een europallet is in een jaar tijd verdubbeld en de brandstof is duurder dan ooit. In dat grillige landschap staat het team van VDM als vanouds klaar voor haar klanten. “Onze klanten verlangen dat we op tijd rijden en onze afspraken nakomen,” zegt Simon van der Mark. “Dat vraagt soms de nodige inventiviteit. Door de flexibiliteit van onze mensen lukt het vrijwel altijd om alles in goede banen te leiden, maar een  extra bakwagenchauffeur, een internationale rijder en een paar extra  warehouse medewerkers kunnen we nog wel gebruiken.” Interesse in een baan met groeiperspectief? Stuur een mail aan  vdm@vandermarktransport.nl 

Haringparty én straks weer Mosselen aan de Maas

09 juli 2021

In bescheiden kring hebben we op vrijdagmiddag 9 juli de traditionele haringparty georganiseerd. “De coronaspelregels waren net even versoepeld en dus hebben we met het eigen personeel én volkszanger André Pronk eindelijk weer eens een klein feestje kunnen vieren,” vertelt Simon van der Mark. “Uiteraard met inachtneming van voldoende afstand, maar daarom niet minder leuk. Als het allemaal meezit dan staan we ook weer met een stand op Mosselen aan de Maas, op 22 en 23 september. Als vanouds bij de SS Rotterdam, samen met DBS Banden. Wij hebben er nu al zin in.” Iedereen die langs wil komen, kan toegangskaarten aanvragen via vdm@vandermarktransport.nl 

Nieuwe koeltrailer en er komt nog het nodige aan

01 juli 2021

Vanwege de toenemende vraag naar geconditioneerd vervoer zullen we in juli een extra koeltrailer in gebruik nemen. We hebben nog een aantal trucks in bestelling staan, maar doordat de economie aantrekt, geldt er een (te) lange levertijd dus we hopen nu dat ze eind van het jaar en anders uiterlijk begin 2022 de weg op kunnen. 

Wij zoeken chauffeurs

13 april 2021

We zijn op zoek naar jonge krachten die de baan op willen, want de komende tijd gaan er een aantal van onze chauffeurs met pensioen. Het betreft fulltime functies, maar ook als je slechts een paar dagen per week wilt rijden dan behoort dat tot de mogelijkheden. Dat geldt voor de internationale, de distributie- en de terminalchauffeurs (voor die laatste functie heb je overigens geen Code 95 nodig). Uiteraard hebben we een mooi arbeidsvoorwaardenpakket voor je in lijn met de CAO Beroepsgoederenvervoer inclusief opleidingsmogelijkheden. Als je interesse hebt, kun je een mailtje sturen naar vdm@vandermarktransport.nl 

Twee nieuwe trucks en een extra trailer én elke nacht een trailerwissel 

22 januari 2021

Het is weliswaar coronatijd, maar toch hebben we ons wagenpark uitgebreid want transport gaat altijd door. Het betreft in dit geval een vervanging van én een aanvulling op het wagenpark en zo blijft de vloot in topconditie.  We wensen Henk van der Meer en Trevor Green veel veilige (inter)nationale kilometers met hun nieuwe trucks die zuiniger, stiller en minder milieubelastend zijn dan al hun voorgangers.
En elke nacht een trailerwissel in Heeg? Vanuit Oud-Beijerland vertrekken wij iedere nacht met een trailer vol goederen voor Groningen, Friesland en Drenthe. Wij koppelen de trailer af bij Veenstra Fritom in Heeg en koppelen een trailer van hun aan met goederen voor Zuid-Holland, Zeeland en Brabant. Zo zorgen we voor een fijnmaziger netwerk, waardoor we onze relaties nog beter kunnen bedienen. Deze unieke samenwerking is effectief sinds 1 januari en het milieu is de grote winnaar, want beiden rijden we minder onnodige kilometers en dat betekent een fors lagere CO2-uitstoot.

Drie nieuwe gezichten én een tweetal oude vertrouwde

01 januari 2021

Terug van weggeweest. Zowel Peter Schaap als Ad Los zijn na een periode van afwezigheid teruggekeerd op het oude nest. Ad zit weer als vanouds in de gele cabine achter het stuur en Peter zal zich voornamelijk vanuit het kantoor gaan richten op Customer Services & Warehousing. Naast de hiervoor genoemde bekende gezichten, zijn er een drietal nieuwe collega’s gestart. Terry van Beek is de AGP-afdeling komen versterken. Zij is daar betrokken bij alle operationele activiteiten. Net als Frank de Galan, maar die zal zich binnenkort meer gaan focussen op de commercie. Frank zit al 12 jaar in de logistiek en kent de sector door en door. Hij is tegelijk met Sebastiaan Hooghwerff gestart die op 1 januari 2021 bij VDM is begonnen als Financieel Manager. “Sebastiaan is de afgelopen jaren onder andere actief geweest als Financieel Manager binnen de logistieke sector. Dat maakt hem, zeker in combinatie met zijn accountancy-achtergrond, tot de ideale persoon om hier de financiële afdeling verder te professionaliseren,” zegt een tevreden Simon van der Mark. Frank en Sebastiaan zijn naast jeugdvrienden ook al jaren collega’s. Op de vraag waarom ze zijn overgestapt naar Van der Mark geven ze beiden aan dat het familiaire en de enorme betrokkenheid van de mensen de doorslag hebben gegeven. “Het is ook een kwestie van gevoel,” verklaart Frank. Hier liggen nog zoveel uitdagingen en kansen, dat wij daar allebei graag onderdeel van willen zijn.”

2020 was een raar jaar, maar toch wisten we te plussen

23 december 2020

Corona gijzelt nog altijd de economie. Het is echter niet aan ons om te klagen, want er zijn bedrijven die het heel wat lastiger hebben dan wij. Als (sommige) klanten van de ene op de andere dag ineens een stuk afzetmarkt missen dan hebben wij in de slipstream minder te vervoeren. Gelukkig kunnen wij flexibel bijsturen. 2020 sluiten we positief af, maar het had zonder corona nog een heel stuk mooier kunnen zijn. De Brexit - hoe die er ook uit gaat zien - maakt dat er een grote vraag is naar opslag en dat betekent dat we loodsruimte hebben bijgehuurd. We hebben groeiambities en maken professionaliseringsstappen. Dat vraagt om de juiste bezetting, vooral op sleutelposities, dus we hebben toegeslagen op de transfermarkt. Sebastiaan Hooghwerff start op 1 januari als Financieel Manager en Frank de Galan komt de AGP-afdeling versterken. Beiden komen van Newcorp en brengen een hoop ervaring mee, dus we staan in 2021 op volle sterkte aan de start. Fijne feestdagen én een heel voorspoedig nieuwjaar!

Kerst Drive Thru was prima alternatief

19 december 2020

Vanwege de volledige lockdown, kon de geplande kerstborrel op vrijdag 18 december niet doorgaan en wat doe je dan? Bij VDM gaan we dan niet bij de pakken neerzitten, maar maken er met de nodige creativiteit een coronaproof feestje van. De loods versierd, kerstmuziek door de speakers, Corriena en Patricia van der Mark uitgedost als kerstmannen bemanden samen met nog wat versterking de standjes waar iedereen met de eigen auto langsreed en bij elke stop was er iets lekkers te scoren. Verse oliebollen en appelflappen, mokken vol geurende glühwein, warme chocomel voor de kids en bij het naar buiten rijden kreeg iedereen uit handen van Marco Stolk en Simon van der Mark een mooi kerstpakket overhandigd. Merry Christmas 2020.

Nieuwe klep voor Simon én een extra rijbewijs …

26 november 2020

“Onze monteurs sleutelen dagelijks aan ons wagenpark om het in topconditie te houden en dit keer was ik toe aan een APK,” zegt Simon met een grote lach. Het was wel even schrikken voor iedereen, want het was in zijn geval groot onderhoud. Op 13 oktober ging Simon onder het mes en inmiddels loopt hij met een nieuwe aortaklep rond alsof het een kleine beurt was. Zo’n 6 weken na zijn operatie haalde hij zijn LZV-rijbewijs. “Het werk gaat gewoon door en stilzitten is niks voor mij. Momenteel hebben we zelf nog geen Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties, maar als we nu alvast zorgen dat we de papieren ervoor in huis hebben dan zijn we klaar voor de toekomst. De verwachting is namelijk wel dat op termijn voor sommige relaties uit milieuoogpunt LZV een serieuze optie wordt.”

VDM rijdt voor VTO Dubbelman B.V. 

03 september 2020

VTO-Dubbelman B.V. is een succesvol bevrachtingkantoor en één van de grotere containervervoerders in het groothavengebied van Rotterdam, Antwerpen en Moerdijk. “Gebr. Plomp was een van onze vaste transporteurs,” vertelt Sarah Dubbelman. “Sinds de overname van deze activiteiten door VDM wordt dit werk door Van der Mark verzorgd. Met dezelfde trucks en chauffeurs als voorheen, dus in die zin is er weinig veranderd.” Patricia van der Mark, verantwoordelijk voor Customer Service bij VDM, is de vaste contactpersoon voor Sarah en dat is het zoveelste bewijs dat de transportsector niet meer per definitie een echte mannenwereld is. 

3 trucks en 3 chauffeurs én bijbehorende werk overgenomen van Gebr. Plomp

01 september 2020

Fa. Gebr. Plomp in Westmaas heeft een rijke historie en een mooie toekomst, want een neef zet - nu de oude garde de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt - het familiebedrijf voort. In iets afgeslankte vorm en dat betekent dat Van der Mark een deel van het wagenpark én het werk heeft overgenomen. Simon van der Mark: “Zo helpen we elkaar en dit is een buitenkansje voor ons. Drie trucks met ervaren chauffeurs en het bijbehorende containervervoer voor een aantal vaste klanten.” 

Klantportal wordt actief gebruikt

10 augustus 2020

In april introduceerden we het klantportal (rechtsboven in het menu) waarmee onze relaties in staat zijn om van A tot Z zelf een zending te volgen. Na uitgebreid testen en proefdraaien met een beperkt aantal geselecteerde klanten, voegen we nu elke week klanten toe want het werkt naar volle tevredenheid. Het verschaft helder inzicht op elk gewenst moment en het is tijd- en dus ook kostenbesparend. Wilt u ook van de portal gebruikmaken? Stuur een mail, dan maken we een account voor u aan. 

IFS-certificaat is belangrijk voor onze rol als logistiek partner in de foodsector

22 juni 2020

Met trots kunnen we melden dat Van der Mark in juni het IFS-certificaat heeft ontvangen. Hiermee voldoen we aan de eisen van IFS Logistics (versie 2.2) 'op hoger niveau' met een score van maar liefst 95.59% dus we zijn zeg maar met lof geslaagd. De scope van het certificaat betreft de opslag en het transport van (ambient) voedingsmiddelen en non-food producten. Het behaalde IFS-certificaat is een bevestiging dat wij de risico’s betreffende voedselveiligheid in ons magazijn en tijdens het transport onder controle hebben. Veel van onze relaties zijn actief in de voedingsmiddelenindustrie en dit is voor hen een extra waarborg dat hun producten bij ons in goede en veilige handen zijn.

Haringhappen op afstand en terug van weggeweest …

18 juni 2020

Op vrijdagmiddag 12 juni hebben we onszelf getrakteerd op een kleine haringparty, want tradities moet je - ook in coronatijd - in ere houden. Uiteraard was het anders dan anders omdat we de anderhalve meter afstand respecteren en daarom hadden we dit keer ook geen gasten van buitenaf uitgenodigd. Maar volgend jaar smaakt de haring weer als vanouds.
En Arwin in ’t Veld is terug op het oude nest na een kort uitstapje en we zijn blij dat hij weer voor VDM rijdt. Op 12 juni aten we haring, op 18 juni zaten we aan de vlaai om te vieren dat Jan van der Griend de 65 aantikte. Vroeger ging je  dan met pensioen, maar Jan gaat nog even door en ook daar zijn we blij mee. 

Een compliment aan het hele team dat onvermoeid doorgaat in coronatijd

05 juni 2020

Bioscopen zijn weer open (met restricties qua bezoekers) net als de horeca en dus leveren we weer Jimmy’s popcorn en portieverpakkingen voor Van Oordt. Het wordt weer een beetje normaal.
“We applaudisseren voor het zorgpersoneel, en terecht én ik klap voor mijn eigen mensen. Wij hebben, uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen, al die maanden keihard doorgewerkt. Zelfs de internationale ritten naar Spanje en Italië zijn gewoon doorgegaan. Dat geeft wel aan hoe we allemaal samen de schouders eronder hebben willen zetten om te zorgen dat de crisis geen vat krijgt op VDM. Een groot compliment aan allemaal.”
Als blijk van waardering hadden Simon van der Mark en Marco Stolk deze vrijdag voor alle mensen een boek met een persoonlijke boodschap. “Lekker leesvoer voor onderweg én Van der Mark Transport speelt een logistieke hoofdrol in KAPAF.” Wilt u weten hoe dat zit? Bel en ontvang een gesigneerd exemplaar met de eerstvolgende levering. 

Erehaag voor Pleunis van der Mark

18 mei 2020

Pleunis van der Mark - de tweelingbroer van Teun van der Mark (de vader van Simon) - is op 12 mei 2020 op 74-jarige leeftijd overleden. Simon: “Door de coronatijd werd het afscheid in besloten kring gevierd en dat terwijl hij er anders zeker een feestje van had gemaakt. Hij was een fijne kerel, een familieman. Uiteraard gaat ons medeleven uit naar alle dierbaren.” Pleunis van der Mark hield van de transportwereld en heeft ook een aantal jaar bij VDM gewerkt. De rouwstoet reed daarom ook bij VDM langs en al het personeel stond buiten om afscheid te nemen. RIP.

Zelf je zending volgen met nieuwe klantportal

20 april 2020

Uiteraard weten wij bij VDM exact waar uw zending zich bevindt, maar vanaf nu kunt u ook zelf uw zending van A tot Z volgen via het klantportal (rechtsboven in het menu). Inloggen doet u met uw gebruikersnaam en wachtwoord en de rest wijst zich vanzelf. Stuur ons een mail als u hier ook gebruik van wilt maken. Dan maken we een account voor u aan en kunt u voortaan altijd de status van uw orders opvragen, direct info zien over de levering en binnenkort wordt er extra functionaliteit toegevoegd zodat u ook het getekende bewijs van aflevering kunt bekijken. 

Transport gaat altijd door, ook in coronatijd

31 maart 2020

Het is een turbulente tijd en allesbehalve business as usual, máár al onze wagens rijden. Bepaalde transporten, zoals de dagelijkse popcornlevering aan tientallen bioscopen en de bevoorrading van de horeca, zijn helaas tot nader order even niet aan de orde. Frappant genoeg wordt dat gat voor een deel min of meer spontaan ingevuld door nieuwe vervoersvraagstukken uit andere sectoren waaraan we als VDM-team flexibel invulling geven.
Simon van der Mark: “Als team staan we op volle sterkte als vanouds voor u klaar en slaan we ons erdoorheen. Uiteraard houden we ons bij VDM allemaal aan de richtlijnen van het RIVM en onze chauffeurs zijn zeer voorkomend wanneer ze bij relaties laden en lossen. Het gaat immers om ieders veiligheid en als we ons strikt aan de spelregels houden dan kunnen we blijven rijden. Ik wens iedereen sterkte de komende tijd, blijf gezond en ik kijk ernaar uit u snel weer gewoon persoonlijk te kunnen ontmoeten.” 

Nieuwe én vertrouwde gezichten

20 februari 2020

Tom van der Mark werkte een tijdje in de loods en rijdt inmiddels nationaal en internationaal. Patricia van der Mark heeft haar draai gevonden op de Customer Servicedesk. Actief werven werkt; Dennis van der Mespel is begin januari gestart als binnenlandplanner en met de komst van Kees Kooij hebben we een ervaren grootboekadministrateur in huis gehaald. Alleen de vacature voor een monteur, ter versterking van ons onderhoudsteam, hebben we nog niet ingevuld. Er zijn trouwens nog meer mensen aangetrokken. Harry Plas is sinds 1 januari als loodsmedewerker aan de slag én Dirck-Jan Wesdorp is terug van weggeweest. Hij werkte hier eerder, maar wisselde in 2008 van (rij)baan en is nu weer terug op het oude honk als binnenlandchauffeur. Het totale team van Van der Mark stuurt op succes!

Samenwerking VDM en Oegema Transport Dedemsvaart

14 januari 2020

VDM is een op-en-top familiebedrijf en dat geldt ook voor Oegema Transport in Dedemsvaart (Oost-Nederland, nabij de Duitse grens). Simon van der Mark: “Qua werkmentaliteit en klantfocus lijken we heel erg op elkaar en in het kader van ritoptimalisatie wisselen we onderling af en toe lading uit en daar wordt iedereen beter van.” Samen zijn de twee bedrijven goed voor meer dan 200 jaar transportkennis!

We hebben 3 vacatures, we want you!

7 januari 2020

We hebben grootse plannen en daarbij hoort de juiste bezetting, daarom zijn we op zoek naar versterking op diverse fronten. Wij zoeken een enthousiaste monteur voor het onderhoud van onze vrachtwagens en trailers. Verder gaan we HRM professionaliseren en daarvoor zoeken we een ervaren HR-manager en we hebben plek voor een goede grootboekadministrateur. Help ons sturen op succes. Interesse? Kijk op de site voor de volledige functiebeschrijving.

Gratis Boutmiddag op zaterdag 14 december goed bezocht

14 december 2019

De personeelsvereniging 'Het Vijfde Wiel' van VDM is heel actief en organiseerde op zaterdag 14 december de inmiddels vermaarde Boutmiddag. Beregezellig en de toegang was als altijd gratis voor iedereen die zin heeft om te komen en dat waren er heel wat dit jaar. De deuren gingen open om  15.00 uur en een uur later draaide het rad van fortuin het eerste rondje. Niet alleen de toegang was gratis, ook de hapjes, drankjes en het meespelen en tegen middernacht ging vrijwel iedereen met leuke prijzen naar huis.

Nieuwste boek van Frank Vester voor/over Simon van der Mark

6 december 2019

Al jaren schrijft Frank Vester alle teksten voor VDM, maar hij schrijft ook boeken. Op 6 december werden de pallets met zijn nieuwste boek KAPAF afgeleverd bij Van der Mark in Oud-Beijerland en Simon kreeg het eerste exemplaar overhandigd. KAPAF is een heerlijk lezende roman over een bevlogen student die de hele wereld wil veroveren met zijn spellen. Een verhaal vol hoop, eindeloze bordspelfeesten, verrassend vals spel en echte liefde. "Een heel leuk boek en Frank heeft me ook nog een herkenbaar rolletje gegeven in zijn verhaal, dus lezen allemaal!" 

Onze nieuwe binnenlandplanner start in januari

11 november 2019

Na ruim 18 jaar trouwe dienst heeft Peter Schaap het roer omgegooid en een nieuwe uitdaging buiten VDM gevonden. Uiteraard wensen we hem heel veel succes. Wij kijken uit naar de komst van de ervaren Dennis van der Mespel die in januari als nieuwe binnenlandplanner start. Tot die tijd springt Simon van der Mark zelf tijdens de spitsuren bij op de planning. 

Haringparty op 27 juni én 12 juli

12 juli 2019

De jubileumeditie van de Haringparty Hoeksche Waard - op 27 juni - bracht veel geld op voor het Hospice Hoeksche Waard. Het terrein van Van Adrichem/Milot Reizen aan de Edisonstraat was feestelijk ingericht met zitjes en statafels en enkele foodtrucks. De podiumwagen waarop de band speelde, was beschikbaar gesteld door Van der Mark dat als facilitaire sponsor al jaren het evenement steunt. De 5e editie van de inmiddels traditionele haringparty van alle ondernemersverenigingen op het eiland kende ondanks/dankzij de tropische temperaturen een hoge opkomst én een hoge opbrengst. De bezoekers boden enthousiast op de geveilde items. Het vaatje haring ging - zoals bijna elk jaar - naar Van der Mark. Simon was weliswaar op vakantie, maar bood telefonisch mee. Het rad van fortuin van onze personeelsvereniging Het Vijfde Wiel bepaalde wie er bij de loterij in de prijzen viel. De totale opbrengst van sponsor- en entreegelden plus veiling en lotenverkoop komt ten goede aan het Hospice in Zuid-Beijerland. En bij VDM deden we de haringparty op vrijdag 12 juli nog eens dunnetjes over, waarbij we niet alleen konden tappen, maar nu dus ook konden happen uit een eigen vaatje!

Boltrics - ons nieuwe warehousemanagementsysteem - is live

26 maart 2019

Na een streng selectieproces zijn we vorig jaar uitgekomen bij Boltrics als het voor VDM best passende warehousemanagementsysteem. “Het is erg gebruikersvriendelijk en makkelijk in te richten naar onze specifieke eisen,” zo vertelt een van de enthousiaste key-users. Boltrics is als een soort van schil gebouwd om Microsoft Dynamics en ondersteunt alle logistieke magazijnprocessen. VDM heeft specifiek gekozen voor 3PL Dynamics, de standaardoplossing voor logistieke dienstverleners. “Het maakt gebruik van realtime data, het vermindert de kans op fouten en verhoogt de efficiency en effectiviteit van de logistieke processen, zeker wanneer de scanfunctionaliteit ten volle wordt benut. Eind 2018 zijn we gestart met de implementatie en na intensief testen zijn we op 26 maart live gegaan. Als eerste hebben we 3PL Dynamics bij een van onze grootste klanten uitgerold. Een van de grote voordelen is dat alle communicatie over inkoop- en verkooporders nu via EDI loopt. Aankomende maanden zullen we het pakket verder finetunen en zorgen voor een slimmere aansturing van de logistieke processen. In de loop van het jaar zullen we 3PL Dynamics bij onze andere relaties uitrollen. De eerste ervaringen zijn in elk geval veelbelovend.”

Als ex-winnaar zijn we trotse sponsor van de Hoeksche Pluim

15 maart 2019

Sinds 2010 staat het opvallende sculptuur dat elke Hoeksche Pluim winnaar ontvangt met trots in de hal bij VDM. Het is de belangrijkste ondernemersprijs in de Hoeksche Waard en je kunt als bedrijf maar eenmaal winnen. Tegenwoordig zijn we een van de vijf sponsoren van het evenement, omdat we goed ondernemerschap willen belonen. Op 15 april 2019 zal de prijs tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard worden uitgereikt door dagvoorzitter Jan Dirk Stouten.

Nieuwe Trimble boordcomputers voor VDM

22 februari 2019

Het gehele wagenpark van VDM is uitgerust met nieuwe Trimble boordcomputers. “Dit gaat, maar dat gold ook al voor de variant hiervoor, zoveel verder dan een navigatiesysteem,” legt Simon van der Mark uit. “Je kunt onderweg alles volgen en registeren, optimaal communiceren en een levering van A tot Z afhandelen. Dit werkt zo nauwkeurig en snel. Hiermee verhogen we ons servicelevel én het helpt ons de kosten beter te beheersen.”

Nieuwjaarsreceptie goed bezocht, Corriena van der Mark nam de honneurs waar

8 januari 2019

Het nieuwe warehouse aan de Alexander Flemmingstraat 2 is met de nieuwjaarsreceptie op 4 januari officieel geopend. Het wat een drukte van belang en de verzorging - door De Rustburcht - was uitstekend, maar waar was Simon van der Mark? Die werd op dat moment geopereerd in het Ikazia ziekenhuis. Wintersportbreuk? Nee, gewoon ongelukje in Nederland en gips bleek helaas niet voldoende. Simon had zich verheugd op pinten en praten, maar het werden wat pinnen en platen. Happy new year.

Nieuwjaarsreceptie bij VDM aan de Alexander Flemmingstraat 2

4 januari 2019

Het is weer tijd voor een feestje. Onder het genot van een hapje en een drankje willen we vrijdagmiddag 4 januari graag met u proosten op het nieuwe jaar en het is tevens de officiële opening van dit voor ons nieuwe pand. Onze deuren gaan open om 16.00 uur en u hoeft zich niet vooraf aan te melden, want wij garanderen dat er voldoende bubbels zijn voor iedereen. We kijken uit naar uw komst. 

Wagenpark uitgebreid

17 december 2018

Bas Derksen was werkzaam op de locatie Wijchen, maar die activiteiten zijn verplaatst naar Oud-Beijerland en daarom hebben we voor Bas een mooie bedrijfswagen aangeschaft. Dat had natuurlijk ook een gewone personenauto kunnen zijn, maar dan is een degelijke bus toch een stuk slimmer. Nu kan ie veilig op en neer pendelen én af en toe een vrachtje meenemen. 

9 dockshelters, 11.000 vierkante meter en 15.000 palletplaatsen op een steenworp afstand

1 december 2018

Op 1 december kregen we officieel de sleutel van de Alexander Flemmingstraat 2 en we zijn direct gestart met de herinrichting. Zaterdag 15 december hebben we met het hele team een topprestatie geleverd. Op 1 dag hebben we maar liefst 1.800 pallets uit de diverse magazijnen in het land naar Oud-Beijerland gehaald. Het was een hele operatie, maar nu we alles gecentraliseerd hebben op industrieterrein De Bosschen - hoofdkantoor en magazijnen aan de James Wattstraat 2 én het grote magazijn aan de Alexander Flemmingstraat 2 - gaan we daar de vruchten van plukken.

Wat haal je bij de bakker? Wij een truck en een chauffeur!

1 november 2018

Banketbakkerij van Strien in Oud-Beijerland verzorgde jarenlang het transport met een eigen truck. Da’s mooi, maar daar moet je wel heel veel voor bakken om die altijd vol rond te laten rijden. Van der Mark heeft zowel de wagen als de chauffeur overgenomen en verzorgt sinds 1 november alle leveringen voor van Strien. Wim Wildeman bezorgt dus als vanouds koekjes en soesjes én rijdt tevens bij de andere klanten van VDM langs, want wij houden niet van lege kilometers.

Alles draait om (food)trucks én jubilarissen

13 oktober 2018

Eenmaal per jaar organiseert VDM een groot feest voor al het personeel plus aanhang en daarbij komen ook heel wat gepensioneerde oud-werknemers opdraven. Deze zaterdagavond was er bijzonder groots uitgepakt, want de loods stond vol met foodtrucks, variërend van een Duitse worstenwagen en een Mexicaanse Tacobar, tot en met een rijdende fish & chipskraam. Voor elk wat wils en de deejay zorgde voor de bijpassende muziek vanuit zijn knalrode tot DJ booth omgebouwde Volkswagenbus. De sfeer zat er goed in. De jubilarissen Ernst Bon en Nico Zevenbergen - beiden 12,5 jaar in dienst - werden op het podium gehuldigd door Simon en er werd afscheid genomen van enkele pensionado’s. Echt afscheid is het niet, want ze blijven tot de VDM-familie behoren en zullen ongetwijfeld nog menig personeelsfeest bijwonen en Ies van Driel blijft zelfs gewoon nog een jaar langer doorrijden. Simon betoogde ook nog eens dat we samen de hele wereld aankunnen. Omdat er zeker de afgelopen tijd best wel wat extra inspanning van ieder verlangd is, was er voor iedereen aan het eind van de avond een prachtige bos bloemen als blijk van waardering.

TirolTrappers fietsen 16.225 euro bij elkaar

6 september 2018

Het werden veel meer dan de gedachte 1.000 kilometer én heel veel meer euro’s dan gedacht. Simon van der Mark en zijn zwager Jan Kranendonk hebben in augustus in tien dagen tijd van Zuid-Beijerland gefietst naar Kirchberg in het Oostenrijkse Tirol. Op de Facebookpagina van de TirolTrappers zijn de bevindingen onderweg in alle avondetappes te bekijken. Inmiddels kunnen de twee kilometervreters weer normaal lopen en op 6 september is de cheque overhandigd aan het Hospice Hoeksche Waard. “Met dank aan alle sponsors hebben we maar liefst 16.225 euro bij elkaar kunnen fietsen,” zegt een tevreden Simon van der Mark. ” 

1.000 kilometer op de fiets naar Tirol

5 tot en met 15 augustus 2018

Simon van der Mark en zijn zwager Jan Kranendonk gaan fietsen voor het goede doel. “En voor ons eigen plezier,” zegt Simon lachend. “Al zal na een aantal dagen de zadelpijn voelbaar zijn. Maar het is leuk om het aangename met een inzamelactie voor het Hospice Hoeksche Waard te combineren.” Op 5 augustus stappen ze op en dagelijks rijden de twee sportievelingen gemiddeld 100 kilometer om na 10 dagen in het Oostenrijkse Kirchberg te worden gehuldigd door de burgemeester. Je kunt de TirolTrappers volgen via hun Facebookpagina. “En sponsoren kan natuurlijk ook nog, we zijn blij met elke bijdrage.” 

Mosselen aan de Maas op 6 en 7 juni

6 & 7 juni 2018

Het is alweer de 7e editie van Port Exhibition Rotterdam - Mosselen aan de Maas en wij zijn er van het begin af aan bij met een eigen beursstand. Vorig jaar was een groot succes en de locatie is uniek dus we zijn heel content dat we ook dit jaar weer neerstrijken op het door water omgeven RDM-terrein. Een (netwerk)feest - van 12.00 uur tot 22.00 uur - dat je niet mag missen. Wilt u nog gratis toegangskaarten? Bel dan even met VDM. 

D-TEC containerchassis in twee delen …

24 mei 2018

We hebben een nieuwe D-TEC combitrailer in gebruik genomen; 5-assig met maar liefst drie stuurassen. “Dit type trailer vergroot onze flexibiliteit naar bepaalde klanten toe, omdat je als de situatie daarom vraagt een deel kunt loskoppelen en later weer aan kunt haken,” zegt Simon van der Mark die zelf achter het stuur kroop om de ‘containerbreker’ op te halen. 

Nieuw supertrio

6 mei 2018

Op 6 mei kreeg Gerrit Oostdijk - die rijdt op Frankrijk, Spanje en Italië - de sleutels van zijn nieuwe DAF Super Space Cab. Hij is zeer te spreken over de rijprestaties. “480 PK, dat is van een heel andere orde. Bovendien heeft hij vele luxe extra’s, zoals een koelkast en een standairco.” Het wagenpark is uitgebreid met drie spiksplinternieuwe trucks, energiezuiniger en dus milieuvriendelijker. De eerste werd in februari geleverd voor René de Baat en de derde komt in juni voor Ies van Driel. 

Wil je sturen? Neem de afslag naar Van der Mark!

15 februari 2018

“Het chauffeursvak wordt weleens onderschat, want het is een verantwoordelijke job die vraagt om meer dan alleen stuurmanskunst. Je moet met mensen om kunnen gaan, want je bent het rijdende visitekaartje van het bedrijf,” vertelt Simon van der Mark. “Ik heb jarenlang zelf als internationaal chauffeur heel Europa rondgereden en dat had ik niet willen missen.”
VDM heeft geïnvesteerd in nieuw materieel. “We hebben het wagenpark uitgebreid, nu nog de juiste mensen. Dus zoek je een baan als chauffeur bij een groeiend bedrijf? Stuur me een mail."

Alles centraal in Oud-Beijerland, we gaan huren bij de buren

17 januari 2018

We gaan, omwille van de efficiency, alle activiteiten centraliseren. Momenteel hebben we ook opslagruimte in Wijchen en Rotterdam, maar met ingang van augustus 2018 hebben we 11.000 vierkante meter extra in Oud-Beijerland. “Op Industrieterrein De Bosschen, waar ook ons hoofdkantoor en de overige magazijnen gevestigd zijn. Zo zorgen we dat we nog efficiënter kunnen gaan werken,” verklaart Simon van der Mark. 

Simon staat voor de klas bij het STC

10 januari 2018

Op verzoek van het Scheepvaart- & Transportcollege (STC) in Rotterdam heeft Simon van der Mark op woensdag 10 januari een gastcollege verzorgd. De logistieke sector zit te springen om vrachtwagenchauffeurs, zeker nu de economie aantrekt en veel truckers ook nog eens met pensioen gaan. Op korte termijn zijn er minstens 5.000 chauffeurs nodig. Bij het STC zien ze een toename van het aantal studenten dat kiest voor de chauffeursopleiding, maar dat is nog altijd onvoldoende om te voorzien in de vraag. Simon: “Daarom is het leuk om het enthousiasme voor het chauffeursvak over te brengen op de jonge garde. Hier lopen wel een paar potentiele kandidaten die straks bij ons aan het werk kunnen.” 

Wethouder Van Waveren bezoekt VDM

17 november 2017

In het kader van de Dag van de Ondernemer bracht wethouder Harry van Waveren op vrijdag 17 november een bezoek aan ons bedrijf. Het werd een goed gesprek over de veiligheid op het industrieterrein, parkeerproblematiek en de aantrekkende economie. Na de koffie en het gebak stapte Simon van der Mark achter het stuur van een truck met aanhanger om de haalbaarheid van het selectief toelaten van vrachtverkeer op de busbaan aan te tonen.
“Dit kan bijdragen aan een soepeler doorstroming van het verkeer. Ik zal dit initiatief dan ook steunen en bij het college pleiten om bij de provincie te vragen of we een serieuze pilot kunnen starten,” verklaart Van Waveren na afloop van de onder politiebegeleiding - met dank aan wijkagent Jos Baldee - gemaakte rit. “Het voordeel van deze oplossing is dat er hoegenaamd geen kosten aan verbonden zijn, want al het asfalt ligt er al.” 

Jimmy Products b.v. verlengt contract met drie jaar

1 november 2017

Al jarenlang worden door VDM bioscopen in het hele land bevoorraad. De klanttevredenheid en bewezen leverbetrouwbaarheid waren mede bepalend voor Jimmy Products b.v. - de fabrikant van Jimmy’s®Popcorn - om het lopende contract met VDM met nog eens drie jaar te verlengen.
Simon van der Mark: “Uiteraard zijn we blij dat de keuze wederom op ons is gevallen. Het is een blijk van waardering voor onze mensen. Nieuwe klanten binnenhalen is mooi, maar bestaande klanten behouden is minstens zo belangrijk.” Naast bioscopen in Nederland en België, belevert VDM ook de tussenhandel en verzorgt het voortaan het overgrote deel van de transporten naar diverse buitenlandse bestemmingen zoals Zwitserland en Frankrijk. 

Pompen, stapelen en tillen met Toyota

14 oktober 2017

We hebben een overeenkomst getekend met Toyota om al het interne transportmaterieel - van pompwagens en stapelaars tot en met reach- en heftrucks - te vernieuwen. Met ingang van januari 2018 hebben we het nieuwste van het nieuwste materiaal in huis zodat we ons werk optimaal kunnen (blijven) uitvoeren.

Als officieel leerbedrijf helpen we jongelui vooruit

21 september 2017

Momenteel hebben we maar liefst vijf stagiairs rondlopen die bij ons werken en leren combineren. Voor het Sectorinstituut Transport en Logistiek hebben we één chauffeur in  opleiding en drie studenten voor andere logistieke functies en dan hebben we ook nog een student van de Haven- en Vervoerschool. Werken in de logistiek is leuk en heeft toekomst en dat enthousiasme willen wij graag overbrengen. 

Dakar was mooi, maar het is tijd voor iets nieuws

7 augustus 2017

Voor velen kwam het als een verrassing toen Simon van der Mark aankondigde zijn rallytrucks te verkopen. Het begon indertijd met de aanschaf van een eigen servicetruck, maar het wagenpark werd verder uitgebreid met een wedstrijdtruck en een dieplader. “Ik heb het allemaal van heel dichtbij meegemaakt en zelf meegereden en die ervaring had ik niet willen missen, maar het is lastig te combineren met het runnen van een bedrijf want je bent zomaar weken onderweg,” vertelt Simon. “Bovendien is het een bijzonder kostbare liefhebberij, want even alles verschepen naar de andere kant van de wereld kost een vermogen en dan nog rijd je in het achterveld mee. Ik kijk ernaar uit om vaker rally’s dichterbij huis te gaan rijden. Dat is makkelijker even tussendoor te plannen en daar heb je dus geen zware rallytrucks voor nodig.” De trucks stonden niet lang te koop, binnen een week wisselden ze van eigenaar. 

We hebben ons in het nieuw gestoken

5 juli 2017

Onze vaste kledingleverancier DB WorkWear uit Heinenoord heeft ons eigentijds aangekleed. Een complete lijn van polo’s en sweaters tot en met broeken. Comfortabel, verfrissend anders, opvallend zwart met geel. Bedrijfskleding kan dus ook wel degelijk mooi zijn!

Wij zoeken chauffeurs die meer kunnen dan enkel sturen

1 juni 2017

“Het chauffeursvak wordt weleens onderschat, maar in principe ben je het rijdende visitekaartje van het bedrijf en zo wordt het bij VDM ook echt gezien,” zegt Izaak de Baat die na dertig dienstjaren is uitgezwaaid door zijn collega’s. “Ik heb het hier geweldig naar mijn zin gehad, het is een mooie groep mensen die voor mekaar door het vuur gaat.”
Simon van der Mark: “Ik wens Izaak toe dat ie nog lang van zijn welverdiende pensioen mag genieten en we blijven mekaar zien bij alle bedrijfsfeesten want daar zijn onze pensionado’s altijd welkom. En omdat er de komende tijd meer de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, nodig ik jonge chauffeurs uit om te solliciteren voor een baan op de weg. Neem de juiste afslag, wordt beroepschauffeur bij Van der Mark!"

Port Exhibition is voor herhaling vatbaar

24 mei 2017

De oude onderzeebootloods van de RDM was op 10 en 11 mei het prachtige decor van Port Exhibtion Rotterdam 2017. Het had het oude vertrouwde sfeertje van Mosselen aan de Maas, maar de locatie was nog mooier dan voorheen en dan zat ook het weer nog eens geweldig mee dus het kon niet op. "Het is altijd weer een feest der herkenning," zegt een tevreden Simon van der Mark. De stand werd als altijd druk bezocht en het warme weer zorgde dat de bierpomp overuren draaide.

Kom op 10 en 11 mei naar VDM bij de RDM

10 en 11 mei 2017

Mosselen aan de Maas kent een nieuwe opzet én een nieuwe naam. Port Exhibition Rotterdam wordt georganiseerd - op woensdag 11 en donderdag 12 mei - op het voormalige RDM-terrein. Met ruim 5.000 vierkante meter wordt het groter dan ooit en dat betekent dat er heel veel meer deelnemers zijn. Ideaal dus om te netwerken en Van der Mark zorgt dat het net zo gezellig is als de voorgaande edities. Bezoek onze stand en scoor een gesigneerde portie Dikke Duim Dichtsels.

Feestavond met Just Franky én jubilarissen

11 maart 2017

Het was een geslaagd feest waarbij alle medewerkers en hun  partners van de partij waren. Just Franky zong de avond aan elkaar. Het eten was van grote klasse, de sfeer optimaal én we hebben de jubilarissen en pensionista gehuldigd. Michel Sluimer is 12,5 jaar in dienst, Hans Beije 25 jaar en Gert van Brakel 35 jaar! Rien van Rij is met pensioen gegaan en Bert van Akkeren en Izaak de Baat zullen hem in de loop van dit jaar volgen. Terecht stonden de schijnwerpers deze avond op dit zestal gericht. Gefeliciteerd en bedankt voor jullie inzet!

Wagenpark opnieuw uitgebreid

25 januari 2017

Het aantal klanten waarvoor we mogen rijden groeit en dus laten we het wagenpark in hetzelfde tempo meegroeien. We hebben wederom twee nieuwe trucks en een aantal opleggers aangeschaft én we rijden reclame om de Hoeksche Waard te promoten.

Gelukkig nieuwjaar, nieuwe klanten én trailers

13 januari 2017

2016 was een goed jaar. De eerste investeringen van 2017 zijn alweer gedaan. We hebben twee spiksplinternieuwe Schmitz Trailers in gebruik genomen, ook om de nieuwe klanten die voor VDM hebben gekozen goed te kunnen bedienen.

Nu ook 10 dockshelters in Rotterdam

1 oktober 2016

We groeien door en dat maakt dat we de opslagcapaciteit verder hebben vergroot. Aan de Abel Tasmanstraat 11 in Rotterdam Albrandswaard - op een steenworp afstand van de A15 - hebben we nu ook 4.000 vierkante meter magazijnruimte en tien dockshelters. Zo vergroten we onze slagkracht! 

Bezoek ons tijdens de Transport & Logistiek beurs

29 november t/m 1 december 2016

We zouden uiteraard ook dit jaar weer op Mosselen aan de Maas staan, maar die slaan een jaartje over dus daar zien we u pas weer bij de editie van 2017. Wel zijn we met een mooie stand aanwezig tijdens de Transport & Logistics beurs in Ahoy.

ITH Complast en Pack-It kiezen voor VDM

7 juli 2016

Van der Mark (VDM) gaat alle op- en overslagactiviteiten inclusief de transporten van ITH Complast en Pack-It coördineren. De samenwerkingsovereenkomst is op 1 juli 2016 officieel bekrachtigd en per 1 januari 2017 zullen alle logistieke activiteiten zijn overgeheveld. 

Vergevorderde uitbreidingsplannen

5 juli 2016

In Oud-Beijerland beschikt VDM al over ruim 13.000 vierkante meter aan magazijnruimte en momenteel loopt de vergunningsaanvraag voor de nieuwbouw van 3.000 vierkante meter extra opslagruimte. “Dit past in onze groeistrategie,” zo verklaart Simon van der Mark de nieuwbouwplannen.

Haringparty goed voor 9.000 euro

4 juli 2016

Terwijl er gewoon werd doorgewerkt - logistiek gaat immers altijd door - genoten de honderden bezoekers van de eerste nieuwe haring. Er was een veiling voor het goede doel. Twee goede doelen! Het hospice Hoeksche Waard en Tour for Life kregen beide een cheque van maar liefst 4.500 euro uitgereikt. Corriena van der Mark had het hoogste bod voor het vaatje Hollandse nieuwe haring zodat heel VDM the day after nog kon nagenieten.

Hippische Dagen Strijen, wij zijn erbij!

1 juli 2016

Voor het zesde jaar op rij is VDM sponsor - onder andere met de gele jurywagen die altijd in de paardenbak staat - van de Hippische Dagen in Strijen. Dit driedaagse spektakel dat op 1, 2 en 3 juli wordt georganiseerd op het landgoed aan de Broekseweg 8 biedt een keur aan activiteiten waaronder de grootse Outdoor Summer Fair. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen, zelfs als je helemaal niks met paarden hebt.

Tweede Haringparty Hoeksche Waard dit jaar bij VDM

30 juni 2016

Op donderdag 30 juni 2016 wordt van 17.00 tot 20.00 uur de 2e Haringparty Hoeksche Waard georganiseerd voor ondernemers. De locatie dit jaar? VDM aan de James Wattstraat 2 in Oud-Beijerland.

Fotocompilatie, 6 jubilarissen en aanbouwplannen

6 april 2016

We zijn nog in gesprek met de instanties, maar we hebben het voornemen om 3.000 vierkante meter aan te bouwen aan het bestaande magazijn. De plannen werden toegelicht tijdens de personeelsvergadering op zaterdag 2 april.  Aansluitend was er een feestavond waarbij Izaak de Baat, Bram Hazelbag, Trevor Green, Nelis van Steensel, Gerrit Oostdijck en Peter Slabbekoorn - allemaal 12,5 jaar in dienst - in het zonnetje werden gezet. Er was muziek en een Oostenrijks buffet en alom bewondering voor een gigantisch fotodoek met daarop de hele historie, heden én toekomst van VDM.

Zaterdag 2 april personeelsvergadering en -feest

2 april 2016

Zaterdag 2 april hebben we na de jaarlijkse personeelsvergadering een gezellige personeelsavond waarvoor een gedeelte van het magazijn wordt omgetoverd tot een heuse feestzaal. Alle partners zijn als altijd van de partij bij dit soort gebeurtenissen. Simon van der Mark: "Veel van onze chauffeurs rijden internationaal en dat kan enkel met een stabiel thuisfront en dus is het niet meer dan logisch dat ze ook welkom zijn bij de jaarvergadering. En aansluitend vieren we een feestje en zetten we weer een aantal jubilarissen in het zonnetje."

Chips op wielen

11 februari 2016

Zoals al aangekondigd rijden we tegenwoordig ook voor Hoeksche Chips. Om de samenwerking extra glans te geven en heel Nederland dagelijks van dit smaakvolle product te laten proeven, zijn er twee wagens volledig in stijl verpakt.

Nu ook fijndistributie voor Kogros

1 februari 2016

Al sinds 2007 mogen wij rijden voor Kogros, een van de grootste zelfstandige tegelgroothandels en -importeurs van Nederland. Onze inspanningen over de grens - veelal naar Italië en Spanje - worden gewaardeerd en voortaan mogen we ook de fijndistributie in Nederland verzorgen.

Hoeksche Chips kiest voor Van der Mark

7 januari 2016

Ambachtelijke boerderijchips uit de Hoeksche Waard. Hoeksche Chips, inmiddels verkrijgbaar in meer dan 1000 winkels én als exclusieve snack in de lucht. Met ingang van dit nieuwe jaar mag Van der Mark Transport de landelijke distributie verzorgen en daar zijn we uiteraard trots op.

Het wagenpark van VDM wordt steeds milieuvriendelijker

4 januari 2016

Vanwege het almaar toenemend aantal bezorgadressen hebben we voor de Beneluxdistributie geïnvesteerd in twee nieuwe milieuvriendelijke Iveco trekkers. Simon van der Mark: “Zo kunnen we de dagelijkse distributie door heel Nederland - én over de landsgrenzen - nog efficiënter plannen en groener dan ooit in goede banen leiden.”

Warehouse weer met 2000 m² uitgebreid

4 november 2015

Begin van het jaar maakten we melding van onze nieuwe Douaneloodsactiviteiten en dat - in combinatie met de AEO-certificering - werpt zijn vruchten af. We hebben onze beveiligde warehouseruimte wederom met 2000 vierkante meter vergroot en het einde is nog lang niet in zicht.